Populariti vape atau rokok elektrik pada sejak kebelakangan ini memang tidak dapat dinafikan terus meningkat di kalangan rakyat Malaysia mahupun di seluruh dunia. Bagi sesetengah orang, alat ini adalah pengganti rokok yang sangat berbahaya untuk kesihatan.

Namun agak mengecewakan, ada yang sanggup melanggar undang-undang dengan menggunakan cecair yang mengandungi bahan-bahan berbahaya seperti dadah. Tak kurang juga segelintir orang yang mengambil kesempatan membuat produk rokok elektrik dengan inovasi terkini yang menjadikan harganya terlalu mahal. Nak tahu?

Mari kita lihat 5 produk vape paling mahal di dunia, yang dilaporkan oleh Vape Mate.

IKLAN

1Gepetto Elite V2

Rokok elektrik yang paling mahal pada kedudukan ke-5 adalah Gepetto Elite V2. Dari sisi fizikal model ini, ia mempunyai ketinggian kira-kira 11 sentimeter, diameter 2.5 sentimeter dan diameter 3.5 sentimeter.

Gepetto sendiri memang terkenal kerana sering membuat produk rokok elektronik yang boleh direka mengikut kehendak pembeli. Tetapi untuk jenis Elite V2 itu sendiri hanya dibuat sebanyak 1 unit dan hasil buatan tangan.

Harga saja mencapai RM 10, 485.00 per unit

2Otto Carter

Keempatnya adaalah Otto Carter yang mempunyai nilai lebih tinggi pada reka bentuk ukiran di sisi.

Carter sendiri adalah salah satu jenama vape yang sering membawa produk dengan nilai seni yang tinggi dan kuantiti yang terhad. Untuk yang ini saja, sekitar RM 12, 582.00 Tertarik untuk membelinya?

3Top Hat Mods

Masuk pada urutan ke-3 adalah Top Hat Mods yang diperbuat daripada titanium dan kayu. Di samping itu, bateri yang digunakan ialah SX350J untuk menyediakan fungsi maksimum kepada pembelinya.

IKLAN

Untuk harga model ini sekitar bernilai RM 41, 940.00 

4Magic Valley Vapors SX350J Dual Mod 18650

Seterusnya ialah Magic Valley Vapors SX350J Dual Mod 18650, vape yang dibuat dengan teknik percetakan 3D. Bentuk yang luar biasa dan unik ini telah membuatkan model ini menjadi yang termahal.

Sekiranya anda ingin memilikinya, anda hanya perlu membelinya dengan harga RM 457,146.00

5Sofia from Shisha Sticks

Vape yang paling mahal di dunia adalah Sofia yang dibuat oleh Shisha Sticks, yang menjadikan barang ini bernilai RM 3,720,078.00 kerana disaluti dengan berlian 2 karat yang berjumlah 246 biji.

Bukan itu sahaja, Sofia juga dilapisi dengan 24 karat emas pada butang on / off. Tidak hairanlah bahawa produk ini memegang gelaran paling mahal di dunia.

Itulah 5 produk vape paling mahal di dunia yang wujud hari ini. Antara reka bentuk lima ini, yang mana paling anda suka?

Komen Anda