Selebriti Fizo Omar sebelum ini telah mengumumkan bahawa restoran kendaliannya bersama bekas isteri, Mawar Karim akan ditutup. Malah semalam, 28 Oktober merupakan hari terakhir restoran FizoMawar Kitchen beroperasi sebelum menutup secara rasmi kesemua tiga cawangan mereka.

Mawar Titip Teguran 

Menerusi perkongsian Mawar di laman Instagram nya, dia berharap selepas ini tiada lagi spekulasi mahupun berita yang tidak benar mengenai dia dan Fizo disebarkan oleh pihak tertentu selepas menutup restoran mereka. Malah dia turut menitip teguran buat mereka yang sering menjaja kisah peribadi Fizo dan Mawar kepada umum kononnya seperti mengetahui segala apa yang terjadi antara mereka.

“Diharapkan sangat lepas ini tiada lagi cerita dari mana-mana pihak especially yang ada ‘kaitan’ antara saya atau Fizo mengeluarkan status /cerita di media sosial yang ‘konon tahu cerita ‘sekaligus akan menimbulkan ‘pelbagai tanggapan dari pihak ramai’. Tidak perlu la ‘orang terdekat’ mencampuri urusan saya dan Fizo”

Mahu Fokus Pada Anak 

Jelas Mawar, biarpun ramai peminat meluahkan rasa kecewa dengan penutupan restoran tersebut sehingga ada yang mencadangkan Mawar mahupun Fizo menjenamakan semula restoran itu, namun dia tetap dengan pendirian untuk tidak meneruskannya atas faktor peribadi.

View this post on Instagram

Salam semua. Pertama sy ingin mengucapkan terima kasih yg tak terhingga khususnya buat pelanggan yg sentiasa supports FMK selama ini. Hari ini adalah hari terakhir operasi FMK. Menjadi 1001 kenangan selepas ini. Ini hg gambar terakhir kami bertiga di FMK Rata2 sy mendapat feedback memberi pendapat ‘rebranding’ restaurant ini. Sy dan Fizo mempunyai alasan yg sngt personal. Terima kasih kalian yg sangat memahami situasi kami. Di sini jgk terlalu peribadi utk sy ceritakan berapa ‘modal / pelaburan yg telah sy dan Fizo keluarkan’, ‘keuntungan pernah atau pun tidak pernah langsung sy terima selama 4 tahun FMK.’ Mari kita doakan Semoga Fizo dapat terus kan usaha dalam F&B selepas ini, kerana minat beliau dlm bidang ini sangat mendalam. Diharap kan sangat lepas ini tiada lg cerita dari mana2 pihak especially yg ada ‘kaitan’ antara sy atau Fizo mengeluarkan status /cerita di media sosial yg ‘konon tahu cerita ‘sekaligus akan menimbulkan ‘pelbagai tanggapan dari pihak ramai’. Tidak perlu la ‘orang terdekat’ mencampuri urusan sy dan Fizo. Anda hanya melihat,mendengar tetapi sy dan Fizo shj yg tahu perkara /merasa perkara yg sebenar berlaku. Erti kata tidak perlu menuang minyak ke dlm api ataupun tidak perlu la menegak benang yg basah. Walaupun kami berdua sudah tiada kaitan lg tapi masih ada amanah tanggungjawab membesar,memberi didikan kepada Maryam. Focus utama adalah Maryam. Maryam pengubat hati sy selama ini . Terima kasih semua sentiasa mendoakan kebaikan. Semoga kita semua sentiasa,diberkati,dipelihara oleh-Nya. . #iniadalahsatu2nyagambarlastkamidifmkdiharapkanjanganpulakadaygtakbolehtidomalamtengokgambarniatausakithatiyatinggalkenangansematamata #ygpastikitaperluberhati2denganmanusiatalambanyakmukamulutdepanmanismacamgulaacah2lemahlembuttuturbahasasopansantuntapibelakangmasinyaampun #takperlugigihsangatstgimulalasampaifakeaccmunculdekatwallacah2taucerita #anggapsajatiadakaitanantarahidupdanmaticumaperingatansemata2 #hashtagkaliniagakpanjangtaktaublhbacakatak 😊

A post shared by Mawar Karim (@mawar_karim) on

IKLAN

Tambahnya lagi, walaupun dia dan Fizo tidak lagi mempunyai sebarang hubungan, namun mereka masih mempunyai tanggungjawab besar untuk membesarkan anak tunggal mereka, Wan Maryam.

Di kesempatan itu, usahawan tudung jenama Fareeda ini berterima kasih kepada semua pelanggan yang sentiasa menyokong restoran mereka selama hampir 3 tahun beroperasi. Kami di Murai.my mendoakan agar Fizo dan Mawar akan terus sukses dalam bidang yang diceburi masing-masing!

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry