Dari penerbit filem Dukun, kini sebuah lagi naskhah seram sedang hangat ditayangkan. Mula ditayangkan sejak 31 Oktober yang lalu, filem Pusaka yang dibintangi oleh Syafiq Kyle, Mimi Lana, Fauziah Datuk Ahmad Daud, Faizal Hussein, Sweet Qismina, Hafidz Roshdi, Aleza Shadan, Yuna Rahim dan ramai lagi bintang popular kini mencetuskan fenomena nya tersendiri.

2 Juta Kutipan Dalam 4 Hari Tayangan 

Menerusi perkongsian dari Instagram rasmi Astro Shaw yang merupakan terbitan syarikat itu dengan kerjasama Director’s Think Thank dan dipersembahkan oleh produksi Alpha 47, filem Pusaka telah meraih RM2 Juta kutipan dalam masa empat hari tayangan. Lebih menggembirakan, menerusi perkongsian di platform yang sama kebanyakan tiket yang dijual juga hampir habis dijual setiap hari di kebanyakan pawagam.

Sinopsis Pusaka

Balqis dan Qistina merupakan sepasang adik beradik kembar perempuan yang ditemui oleh Inspektor Nuar dalam sebuah rumah kosong, yang mana kedua-duanya telah dikurung secara misteri.

Bagaimanapun, selepas penemuan itu, pegawai polis yang cekap itu kini perlu segera menyelesaikan misteri di sebalik kembar tersebut kerana dia bukan sahaja diganggu pelbagai kejadian aneh selepas menjumpai mereka, malah setiap orang yang berkait dengan kes itu juga mula mati seorang demi seorang.

IKLAN
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry