Aina Abdul Berbesar Hati ‘MashUp’ Sumpah Bersama Naim Daniel

Soal persaingan mahupun isu tiru tajuk lagu yang sama, Aina menolak tanggapan tersebut kerana beranggapan masing-masing mempunyai kekuatan tersendiri.

Mesti Baca

Curi Perhatian! 5 Selebriti Hollywood Memakai Gaun Pengantin Sewaktu Di Karpet Merah

Apabila mencari penampilan yang sempurna sewaktu di karpet merah, selebriti kebiasaannya akan memilih custom atau designer gowns. Kadangkala, sesetengah...

6 Pasangan Selebriti Korea Ini Bebas Daripada Sebarang Gosip

Beberapa pasangan suami isteri selebriti Korea ini sentiasa jauh daripada sebarang gosip. Perkahwinan mereka jarang mendapat berita yang negatif....

Produksi Bincang Mahu Gantikan Atau Kekalkan Ji Soo Dalam “River Where The Moon Rises”

Drama KBS, River Where The Moon Rises telah membatalkan penggambarannya hari ini , 4 Mac, dan sedang membincangkan sama...

Sebelum ini penyanyi yang juga anak didik Ella, Aina Abdul pernah berhasrat untuk tersenarai dalam pencalonan Muzik-Muzik seterusnya mara ke Anugerah Juara Lagu. Siapa sangka, penangan single Sumpah penyanyi yang berusia 26 tahun ini berjaya melangkah ke Separuh Akhir Muzik-Muzik 34 sebelum berentap dengan 29 buah lagu lagi bermula pada 15 November 2019.

Berterima Kasih Kepada Peminat 

Berterima kasih kepada kelab peminatnya, Aination menurut Aina atau nama sebenarnya Nurul Aina Abdul Ghani dia tidak akan berjaya ke tahap ini sekiranya tanpa bantuan mereka.

Tambah Aina, dia masih terkejut dan bagaikan tidak percaya kerana impiannya sebelum ini akhirnya terlaksana apatah lagi telah bekerja keras sejak terhasilnya lagu ini.

“Saya terkejut dan masih tidak percaya kerana bermula Januari penghasilan lagu Sumpah ini saya dah memang tanamkan pada diri saya, saya nak AJL.Bukan nak berlagak atau apa tapi saya nak cuba pendekatan baru nak letakkan matlamat pada satu benda sahaja dan saya bekerja terus untuk masuk Muzik-Muzik dan AJL.

Jadi, saya berterima kasih kepada team saya. Sebenarnya ianya mustahil untuk tanpa undian Aination. Kalau diberi 1000 kali peluang untuk sebut Aination pun saya sanggup, kerana tanpa undian mereka saya takkan tercalon”

Berbesar Hati Berduet Bersama Naim

Selain Sumpah dari Aina,separuh akhir Muzik-Muzik 34 turut menyaksikan satu lagi lagu yang berjudul sama didendangkan oleh Naim Daniel turut tercalon. Soal persaingan mahupun isu tiru tajuk lagu yang sama, Aina menolak tanggapan tersebut kerana beranggapan masing-masing mempunyai kekuatan tersendiri.

Malah Aina turut berbesar hati untuk berduet bersama apatah lagi ‘mash up’ bersama penyanyi itu memandangkan kedua-dua mereka punyai tajuk lagu yang sama.

“Kalau Naim kenal saya dan dia pun sudi, why not..Sebelum ini saya pun tak tahu lagu Naim juga berjudul Sumpah sampai ada yang cakap kami saling meniru. Tidak, ianya kedua-dua buah naskhah yang berbeza”

Sebagai info, lagu Sumpah nyanyian Aina dan juga Naim kedua-dua buah lagu tersebut juga merupakan hasil ciptaan mereka sendiri.

Terkini

Usahawan Bergelar Datin Didenda Oleh Mahkamah Atas 5 Pertuduhan

Gara-gara tidak memperbaharui pendaftaran sebahagian produk dengan KKM (Kementerian Kesihatan Malaysia), usahawan dan instafamous, Datin Fatin Amyera Zainal Abidin...

Artikel Berkaitan