Selepas filem X-Men Dark Phoenix, Marvel kini melancarkan buah tangan baharu mereka iaitu X-Force, kesinambungan kisah dunia mutan di alaf baru.

X-Force CIA Di Dalam Dunia Mutan 

Sebagai info, anggota X-Force terdiri daripada para mutan yang ditugaskan untuk melindungi sesuatu agensi berbanding di dalam X-Men sebelum ini yang berjuang demi menyelamatkan mutan yang lain. Malah penulisnya turut menganggap X-Force sebagai CIA di dalam dunia mutan. Setelah sekian lama menanti, akhirnya Marvel memperlihatkan trailer pertama komik ini.

IKLAN

X-Force VS Suicide Squad

Menariknya lagi mengenai X-Force, peminat bakal melihat sisi lain watak-watak X-Men seperti ada diantaranya telah diperlengkapkan dengan senjata dan kebolehan baru selain pelbagai watak baharu dan crossover turut diperlihatkan.

Jika DC telah memperkenalkan Suicide Squad, Marvel kini punyai X-Force. Dengan penghasilan komik ini, tidak mustahil filem mengenainya juga akan dihasilkan kelak. X-Force bagi edisi pertama telah ditulis oleh Benjamin Percy dan dilukis oleh Joshua Cassara manakala kulit hadapan telah direka oleh Dustin Weaver.X-Force #1 kini mula dijual untuk pasaran dunia.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry