Masih ingat lagi dengan perayaan parti kostum Halloween pada akhir bulan Oktober lalu? Di pesta itu, jurusolek artis dari Indonesia, Babel Alfian berpakaian seperti Melly Goeslaw.

Penampilannya sebagai Melly Goeslaw telah menjadi bahan ketawa oleh beberapa artis ternama di Indonesia. Hal ini dirakamkan dan dimuat naik di Instagram Storynya.

Tidak boleh menerima terhadap gurauan ini, Melly Goeslaw menyatakan kemarahan dan kekecewaannya di media sosial. Bukan sahaja Melly Goeslaw, suaminya, Anto Hoed juga buka mulut sambil menyoroti akaun Insragram Bubah Alfian, Datuk Seri Rossa, Bunga Citra Lestari (BCL), dan Vidi Aldiano.

Menjawab kekecewaan sahabatnya, Rossa dilihat menyuarakan permohonan maaf di Instagramnya. Pemilik nama sebenar Rosa Roslaina Handiyani  itu menulis,

“Baru-baru ini, ada kejadian yang saya kesali, terutamanya kerana saya secara tidak sengaja menyakiti perasaan orang tersayang, kawan saya sendiri. Apabila saya sedar akan hal ini, saya segera berjumpa dengan Melly dan Mas Anto, meminta maaf di atas salah faham yang berlaku .”

“Ampunilah dan melupakan. Selamat malam”

https://www.instagram.com/p/B4SrgZ_gHr0/

IKLAN

Melly Goeslaw juga memadamkan muat naik yang mengandungi kekecewaannya. Sebaliknya, Melly Goeslaw memuatkan lakaran seorang wanita yang menghadap komputer.

Mengiringi lakaran itu, dia menulis, “Ampunilah dan melupakan. Selamat malam”

Baru-baru ini, Melly Goeslaw didapati tidak lagi mengikuti (unfollow) akaun Instagram Rossa dan Bunga Citra Lestari (BCL).

Difahamkan pada minggu ini, Melly Goeslaw tidak lagi mengikuti kedua-duanya. Sementara Rossa dan BCL masih mengikuti aktiviti Melly Goeslaw di Instagram.

Apa pun, kami di Murai MY doakan mereka boleh berbaik semula dan apa pun masalah akan dapat diselesaikan dengan cara baik.

IKLAN