Berdasarkan penilaian seorang penulis portal antarabangsa, Lucas Kwan Paterson di Los Angeles Times, beliau telah menyenaraikan 10 mee segera terbaik di dunia berdasarkan penilaiannya sendiri.

Berdasarkan Penilaian Jujur 

Penilaian tersebut dibuat berdasarkan kaedah T.I.A (Truth in Advertising) iaitu sebuah penilaian promosi jujur daripada jenama-jenama ini.

“Saya telah menilai mee segera ini berdasarkan kaedah T.I.A. Adakah benar rasanya seperti yang dipromosikan seperti perisa udang rasanya seperti udang atau sebaliknya. Untuk penilaian ini saya terpaksa menanggung risiko sehingga ada diantaranya benar-benar mencabar saya namun ianya demi pembaca Setia kami”

Berdasarkan penilaian yang diberikan oleh penulis itu tiga perisa mee segera dari Malaysia turut tersenarai yang mana salah satunya, MyKuali Penang White Curry menduduki tempat kedua dibelakang jenama Indonesia, Indomie BBQ Chicken.

IKLAN

Dibahagikan Ikut Kategori 

Selain Penang White Curry, satu lagi perisa dari MyKuali iaitu MyKuali Penang Spicy Prawn turut tersenarai bersama-sama Ibumie Mi Goreng Curry.

Selain itu, portal berkenaan turut senaraikan beberapa jenama lain mengikut kategorinya tersendiri.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry