Kebiasaannya filem dengan cerita misteri pembunuhan adalah salah satu sajian yang paling diminati oleh penonton. Tidak terkecuali filem terbaru yang diarahkan oleh pengarah terkenal Rian Johnson berjudul “Knives Out“.

Klip pertama filem “Knives Out” sendiri telah ditunjukkan awal tahun ini di acara CinemaCon di Las Vegas, dan menerima sambutan yang sangat baik. Sekarang, Lionsgate akhirnya mengeluarkan treler pertama mereka untuk projek baru ini melalui saluran YouTube rasmi pada hari Rabu (3/7).

Treler  “Knives Out” sendiri dipersembahkan dengan agak menarik kerana filem ini mempamerkan ramai bintang ternama, termasuk Daniel Craig dan Chris Evans. Rakaman 2 minit 28 saat ini juga mengajak penonton untuk melihat drama penuh misteri dari sebuah kasus pembunuhan.

“Knives Out” berkisarkan tentang kes misteri pembunuhan bersiri di mana sepasang detektif cuba untuk menyelesaikan kes ini. Rian Johnson dikatakan mahu memberi penghormatan kepada penulis kisah misteri kegemarannya, Agatha Christie, melalui karya terbaru ini.

Filem ini akan memberi tumpuan kepada misteri kematian penulis novel jenayah terkenal Harlan Thrombey  ditemui mati tepat selepas menyambut ulang tahunnya yang ke-85.  Detektif Benoit Blanc diminta menyiasat kes ini. Dari keluarga Harlan yang pelik kepada kakitangannya yang setia, Blanc menyaring fakta dan membohongi kebenaran di belakang kematian novelis itu.

IKLAN

Selain Daniel Craig dan Chris Evans, pelakon lain yang terlibat dalam filem ini ialah Lakeith Stanfield, Michael Shannon, Ana de Armas, Jamie Lee Curtis, Don Johnson, Toni Collette, dan Christopher Plummer. Filem ini akan ditayangkan kepada umum pada 28 November di pawagam berhampiran anda.

Menang Tiket Tayangan Eksklusif “Knives Out”

Bagaimana, adakah anda tertarik untuk menonton? Khas Untuk Peminat Murai.my, pada hari Isnin , 25 November 2019, jam 9 malam bertempat di TGV One Utama, kami ingin mencari pembaca bertuah untuk menonton lebih awal filem ini dengan memenangi sepasang tiket tayangan eksklusif!

Caranya anda hanya perlu ikuti langkah dan jawab soalan berikut untuk melayakkan diri anda dipilih sebagai pemenang.

Ikuti langkah-langkah ini untuk memenangi tiket!

  1. ‘Like’ Facebook murai.my, ikuti kami di Instagram @muraimalaysia dan Twitter @MuraiMalaysia.
  2. Kongsi Poster filem “Knives Out” di media sosial anda, dan sertakan slogan ini dengan menjawab soalan dibawah:

Saya nak menang peraduan Tayangan EKSKLUSIF filem “Knives Out” bersama Murai.my. Rasa tak sabar nak menonton filem “Knives Out” kerana ada pelakon hebat seperti ( ….. ).

  1. Sertakan hashtags #HangatMalaysia #MuraiMY #KnivesOutMY #TGVPictures, bersama jawapan dan pastikan post anda tidak ‘private’ dan ditetapkan kepada ‘public’.
  2. Kemudian hantar pesanan atau mesej (DM) kepada kami dengan menghantar ‘link’ posting tersebut. Jika tiada Facebook, boleh hantar menggunakan Twitter dan Instagram untuk pengesahan.
  3. Pemenang akan dihubungi pihak Murai.my melalui Facebook anda.
  4. Pemenang dikehendaki datang menuntut tiket filem tayangan pratonton filem di  TGV One Utama pada 25 November bermula jam 8.00 malam hingga 8.45 malam.
  5. Sebarang kelewatan tuntutan tiket selepas jam 8.45 malam TIDAK AKAN DILAYAN
  6. Sebarang ketidakhadiran perlu dimaklumkan secepat mungkin.