Peminat sedia maklum mengenai Raja Ilya yang mana sebelum bergelar pelakon dia terlebih dahulu bergelar pramugari kepada syarikat penerbangan tambang murah terkenal, AirAsia. Biarpun tidak lagi bergelar pramugari namun Ilya masih lagi mementingkan etika yang dipelajarinya terdahulu dalam pengurusan kariernya sebagai anak seni.

Kecewa Berhadapan Dengan Masalah Yang Sama 

Terbaru, Ilya atau nama sebenarnya Raja Ramilah Begum binti Raja Mohammad,34 meluahkan rasa kecewanya dengan servis perkhidmatan sebuah syarikat penerbangan. Menurut Ilya, ini bukanlah kali pertama dia berhadapan dengan perkhidmatan yang agak teruk dari syarikat itu malah dia pernah membuat aduan beberapa kali kepada mereka namun tidak ianya seperti tidak diendahkan.

IKLAN
View this post on Instagram

Terlalu banyak kali bersabar…. Ilya pun kerja airline gak Sblm ni ,jadi cabin crew gak Tapi Tak pernah sekali pun layan passenger mcM segelintir mereka skrg ni ,Walaupun kita baru break up tetap Senyum and kerja Dengan ikhlas . Today rasa Lebih lebih lak,email complaint pun Tak jalan ,call complain pun Tak ambik peduli ,so macam mana kami nak Sampai kan complaint ke pihak yang kena ambik tahu ? Bukan sekali kena ,banyak kali !!sampai bag2 penumpang di tinggal kan kat KLIA tanpa bagitau apa apa ,sampai kat Perth kata Airline Tak upload baggage sebab overload , so kena tunggu 1 Hari utk Terima bag . Bila naik Pesawat some of teh Cabin crew layan and sembang Dengan passenger macam musuh negara , nak hidang Makan pun macam bagi sedekah. Bila cancel ticket Dengan PNR yang sama plak baggage Tak leh nak Tukar sebab POLICY . Ayoooo policy ambik duit passenger free2 ? Macam cakap Dengan robot!!! Tak ada common sense ,Tak ada timbang rasa Bila Tanya kata company policy . Teruk sangat policy ni.. dah lama malas naik airline ni sebenarnya sebab benda2 macm ni laa… nasib baik ada option air asia & @malaysiaairlines , skrg harap2 pihak atasan nampak Kami ni.. sebab email,call Tak layan..terpaksa laaa guna cara ni. Bukan saja ILYA ,ramai lagi kat luar sana nk smapi kan semua ni .aiyoooooooo Ini luahan hati seorang passenger and ex crew pada airline ini. Harap ambik tindakan . Tolong laa.. @malindoair

A post shared by Raja Ilya (@rajailya) on

Terpaksa Berkongsi Pada Umum 

Jelas pelakon itu lagi, dia terpaksa berkongsi masalah yang dihadapinya kepada umum memandangkan layanan yang diterima mengecewakan dan berterusan.

“Terlalu banyak kali bersabar. Ilya pun kerja airline juga sebelum ini. Jadi krew kabin gak, tapi tak pernah sekali pun layan penumpang macam segelintir daripada mereka ini.

“Hari ini, rasa lebih-lebih pula, email aduan pun tak jalan, buat panggilan untuk aduan pun tak ambil peduli, jadi macam mana kami nak sampaikan aduan ke pihak yang kena ambil tahu?”

Tambah Ilya, mengimbas kembali pengalamannya sebagai seorang pramugari tidak pernah sekali pun dia melayan penumpang sedemikian dan mengharapkan agar syarikat penerbangan tersebut memperbaiki mutu perkhidmatan mereka. Perkongsian Ilya itu turut mendapat reaksi dan komen dari pengikutnya yang turut mengalami masalah yang sama.