Jika sebelum ini, menerusi ‘projek’ The Universal Monsters telah mengumumkan filem seram The Invisible Man bakal kembali pada tahun hadapan dan diikuti dengan filem Dracula, media antarabangsa melaporkan pihak Universal sedang mengadakan pertemuan dengan pengarah filem ‘remake’ Frankenstein.

James Wan Bakal Arahkan Frankenstein 

Menurut sumber, filem itu bakal diarahkan oleh pengarah filem The Conjuring dan Aquaman, James Wan menerusi syarikatnya Atomic Monster. Meskipun butiran terperinci mengenai projek terbaharu itu telah dipadam namun media terlebih dahulu berjaya mendapatkan maklumat mengenainya. Antara plot filem tersebut adalah ianya bakal menampilkan versi terbaharu Frankenstein, berlainan dengan sedutan plot yang biasa ditonton.

IKLAN

Mahu Kembalikan Kejayaan Filem Seram 

Atas faktor kegagalan filem The Mummy mencapai kutipan yang memberangsangkan, pihak Universal telah merancang sesuatu untuk mengembalikan kejayan filem seram Holywood yang disuntik dengan elemen moden masa kini.

Sebelum ini, pada tahun 2016 spekulasi ini sudah bertiup kencang yang mana Frankenstein akan kembali namun pemilihan pengarahnya masih menjadi teka-teki. Dengan spekulasi ini, adakah anda teruja dengan filem seram klasik ini? Kongsikan dengan kami!