Muna Shahirah Terpaksa ‘Berkaki Ayam’ Di Separuh Akhir Muzik-Muzik 34

Menurut Muna atau nama sebenarnya Muna Shahira Bt Munadi sebelum membuat persembahan kakinya terasa kejang dan bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku dia terpaksa berbuat demikian.

845

Penyanyi Muna Shahirah meluahkan rasa teruja dan gembira apabila single nya yang berjudul Teguh Setia berjaya tercalon dalam Separuh Akhir Muzik-Muzik 34. Malah ketika mendendangkan lagu tersebut pada minggu kedua separuh akhir, rata-rata penonton begitu kagum dengan aura yang ditonjolkannya biarpun pertama kali beraksi dalam pertandingan itu.

Terpaksa Berkaki Ayam 

Namun disebalik persembahannya itu, tidak ramai yang tahu bahawa sebenanya ketika itu dia terpaksa berkaki ayam. Menurut Muna atau nama sebenarnya Muna Shahira Bt Munadi sebelum membuat persembahan kakinya terasa kejang dan bagi mengelakkan perkara yang tidak diingini berlaku dia terpaksa berbuat demikian.

IKLAN

“Sebenarnya kaki saya dah mula rasa kejang di sebelah pagi dan masa perform saya langsung tak pakai kasut terpaksa berkaki ayam. Jadi atas perbincangan bersama pihak pengurusan, saya teruskan untuk berkaki ayam untuk elakkan jadi lagi teruk”

Bantu Naikkan Nama 

Akui pada mulanya agak terkilan kerana lagunya lebih dikenali berbanding nama,jelas penyanyi berusia 25 tahun ini dia berharap sedikit sebanyak orang akan mula mengenalinya semula apatah lagi penyertaannya dalam Muzik-Muzik juga membantu menaikkan nama penyanyi ini di dalam industri.

“Sebagai penyanyi yang pertama kali tercalon dalam pertandingan ini, saya tidak meletakkan sasaran yang tinggi cuma mengharapkan orang akan kenal Muna Shahirah sebab sebelum ini orang hanya tahu lagu sahaja tetapi tidak kenal siapa penyanyinya. Jadi saya berharap pada kemunculan dalam Muzik-Muzik ini orang akan lebih mengenali saya”

Jelas bekas bintang Akademi Fantasia 2014 ini,dia juga telah meletakkan sasaran untuk kembali aktif di media sosial kerana sebelum ini dia akui kurang bersosial dan hanya sekadar melihat perkembangan terbaru individu yang diikutinya.

“Saya jarang aktif dan malas sangat ‘nak main’ Instagram kadang-kala sampai pihak pengurusan call tanya sudah update atau belum? Saya akui itu memang kekurangan dari saya dan dalam masa yang sama saya bersyukur kerana dikelilingi dan diuruskan oleh pihak pengurusan, FMC Music yang banyak bantu”

Dalam perkembangan lain, Muna bakal tampil dengan single terbaharu tidak lama lagi selain meletakkan harapan untuk berkolaborasi bersama Naim Daniel dan pendatang baharu, Tuah Adzmi. Muna ditemui Murai.my usai daripada minggu kedua Separuh Akhir Muzik-Muzik 34.