“Erra Fazira Datang Jumpa Arwah Mak Saya”- Naqiu Imbas Nostalgia Lama

4.3K

Nama beliau semakin mekar dan dikenali selepas menyertai Gegar Vaganza musik ke-6. Manakan tidak, setiap persembahan pada konsert mingguan pasti tak mengecewakan malah mendapat pujian dari juri.

Kemunculan semula Naqiu atau nama sebenarnya Wan Naqiuddin Mohd Najib seolah-olah kena pada waktu di mana peminat mendambakan kehadiran penyanyi lelaki yang boleh memberi energi & emosi dalam persembahan.

Murai MY tidak berminat merungkai isu sensitif mengenai perkahwinan pertama atau kedua Naqiu seperti yang diungkit oleh media lain baru-baru ini, namun Murai MY tertarik untuk mengimbas kembali detik-detik bermulanya karier Naqiu dalam dunia seni hiburan.

IKLAN
Kredit Foto: @neonpixelofficial

Terima kasih kepada DJ Nazz, kerana berjaya menyelami isi hati Naqiu dalam program bual bicaranya dalam Begitu Begini Dj Nazz di Youtube Gegar

Menurut Naqiu, kerjaya dalam bidang nyanyian bermula selepas , primadona Malaysia Erra Fazira melamarnya untuk menjadi artis pertama di bawah syarikat Erra Fazira Entertainment.

“Sebenarnya, asal saya bermula dalam bidang nyanyia apabia Erra Fazira ambil saya jadikan artis pertama di bawah syarikat dia, Erra Fazira Entertainment”

Naqiu berkata, kebetulan pada masa itu abangnya bekerja dengan syarikat Erra Fazira Entertainment.

“Sebenarnya abang saya bekerja dengan Erra Fazira Entertainment, dan pada masa itu abang saya ada dengar-dengar  syarikat nak cari artis. Kemudian abang saya suruh rakam lagu dalam kaset dan bagi pada Erra”

Kredit Foto: Begitu Begini Dj Nazz di Youtube Gegar

“Lepas seminggu kemudian Erra datang rumah, dan dia cakap nak minta izin dengan arwah mak saya. Erra datang Johor masa tu untuk dapatkan tanda tangan dan mak saya setuju kemudian saya ke Kuala Lumpur”

“Kemudian Erra bawa saya untuk buat rakaman lagu di Studio NSR dan disitulah  tertubuhnya kumpulan Boboi”

Temubual penuh Naqiu dan DJ Nazz boleh ditonton di Begitu Begini Dj Nazz di Youtube Gegar yang kini sudah mencapai 50 ribu tontonan. Banyak lagi kandungan yang menarik di paparkan pada setiap video di laman Youtube Gegar. Tunggu apa lagi, jangan lupa Subscribe Youtube Gegar