Pada bahagian akhir filem “Avengers: Endgame”, tentu saja peminat tahu bahawa watak Captain America (Chris Evans) muncul dalam rupa yang lebih tua. Adalah diketahui, superhero yang nama sebenarnya Steve Rogers memang telah memutuskan untuk kembali ke tahun 1940-an dan tinggal bersama wanita yang dia sukai, Peggy Carter (Hayley Atwell).

Bercakap tentang versi tua Captain America, akhirnya kini terungkap berapa sebenarnya usia superhero tersebut. Ini dinyatakan oleh Jen Underdahl, penerbit kesan visual “Avengers: Endgame”.

IKLAN

Underdahl sendiri merupakan individu di sebalik versi lama kesan visual Captain America. Beliau memainkan peranan penting dalam mengubah dan mengedit leher, bahu dan bentuk badan Chris Evans secara digital untuk membawa versi lama superhero kepada kehidupan.

Dalam kenyataannya, Underdahl mendakwa bahawa dalam filem “Avengers: Endgame”, Captain America berusia 106 tahun.

“Ia kelihatan seperti seorang askar berusia 106 tahun,” katanya, yang dilaporkan oleh Screen Rant.

Underdahl kemudian mengesahkan bahawa penampilan Steve Rogers jelas kelihatan agak muda untuk seorang lelaki berusia 106 tahun.

“Jelas sekali ia jauh melebihi usia itu, tetapi dia kelihatan sangat baik untuk umurnya, seperti lelaki berusia 70-an atau 80-an.”

Rupa-rupanya, proses penuaan Steve Rogers sendiri terhalang kerana dia masih mempunyai serum Super Soldier dalam tubuhnya, yang membolehkannya dia melanjutkan usia dengan menjadikannya lebih tahan terhadap fizikal. Bagaimanapun, tidak menjelaskan sejauh mana Steve Rogers hidup sepanjang hayatnya.

Sementara itu, “Avengers: Endgame” sendiri berlatar belakang pada tahun 2023, lima tahun selepas kejadian dalam “Avengers: Infinity War”.

Sekiranya Captain America berusia 106 tahun, dapat disimpulkan bahawa superhero yang diperkenalkan dalam filem “Captain America: The First Avenger” dilahirkan pada tahun 1917.

IKLAN

Sudah tentu usia ini masuk akal, mengingat filem “Captain America: The First Avenger” masa dalam era Perang Dunia II, sekitar 1942.

Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry

Komen Anda