5 Miss Universe Termasuk Malaysia Tergelincir Di Atas Pentas! Ini Sebabnya

Kerana insiden tersebut, sekaligus mengundang kritikan daripada netizen yang menyalahkan penganjur atas kecuaian mereka yang tidak memeriksa lantai pentas itu yang didakwa licin dan serba kekurangan

2.6K

Ketika ini pertandingan ratu cantik dunia, Miss Universe 2019 sedang berlangsung di Tyler Perry Studios, Atlanta, Georgia yang mana Miss Universe Malaysia, Shweta Sekhon turut bertanding bagi merebut gelaran tersebut yang bakal diketahui pada hari ini.

Tergelincir Di Atas Pentas 

Biarpun begitu, disebalik kerancakan pertandingan itu berlangsung di ketika di acara Swim Wear terdapat beberapa buah insiden yang menarik perhatian dunia termasuk Malaysia. Ketika Shweta sedang berjalan di atas pentas peragaan itu, secara tiba-tiba dia telah terjatuh tergelincir. Bukan sahaja Shweta, malah beberapa Miss Universe yang lain seperti Indonesia, Malta, New Zealand dan Perancis turut mengalami nasib yang sama.

IKLAN

Netizen Salahkan Penganjur 

Kerana insiden tersebut, sekaligus mengundang kritikan daripada netizen yang menyalahkan penganjur atas kecuaian mereka yang tidak memeriksa lantai pentas itu yang didakwa licin dan serba kekurangan.Buktinya dapat dilihat selepas terdapat petugas yang mengelap lantai itu sejurus dari insiden tersebut.

Namun, disebalik ‘kejatuhan’ mereka, ramai yang memuji sikap professional para peserta malah turut mendapat tepukan gemuruh dari para yang hadirin. Sebagai info, seramai 90 peserta dari seluruh dunia telah ‘berkampung’ di Amerika bagi melayakkan diri ke ‘Top 20 Miss Universe 2019’ sebelum penyandang gelaran Miss Universe 2019 diumumkan secara rasmi pada 9 Disember.