Salah satu perkara mustahak yang harus difikirkan sebelum melancong adalah memilih jenis beg pakaian atau bagasi untuk membawa barangan nanti. Bagi anda yang suka melancong ke luar negara, anda pasti akan mengenali jenama-jenama popular untuk bagasi yang berkualiti.

Bercakap tentang tentang jenama, sebenarnya banyak jenama menghasilkan barangan ini hingga mencecah setengah juta ringgit. Betul ke ni?

Tak percaya? Mari kita lihat reka bentuk seperti yang dilaporkan oleh Travel Wire Asia:

IKLAN

5Globe-Trotter – RM 8,117

Jenama pertama yang dimasukkan ke dalam 5 beg pakaian paling mahal di dunia datang dari jenama Globe-Trotter dari UK. Syarikat ini telah menghasilkan pelbagai jenis produk sejak tahun 1897.

Globe-Trotter Centenary Trolley Case adalah salah satu produk yang dibuat khusus untuk ulang tahun syarikat yang ke-100.

Selain itu, yang membuat harga barang ini mahal kerana ia dibuat dari kulit asli dan menggunakan dua roda untuk mudah bergerak.

4Louis Vuitton- RM 13,779

Sumber: Louis Vuitton

Jenama beg pakaian keempat ini mungkin lebih dikenali dengan pelbagai produk fesyen eksklusif, dan dianggap mewah. Namun begitu, Louis Vuitton juga sebenarnya menyediakan produk bagasi buat peminat jenama ini dengan nama Horizon 70.

Sebagai tambahan kepada kualiti produknya yang unggul, produk ini lebih menekankan kesan mewah dan keanggunan kerana reka bentuk LV yang sangat tersendiri. Adakah anda berminat untuk memilikinya?

3Swaine Adeney- RM 19, 732

Sumber: Swaine Adeney Brigg Windsor

Sekali lagi, datang dari jenama British iaitu Swaine Adeney. Syarikat yang ditubuhkan pada tahun 1750, memperkenalkan The Chesterford sebagai salah satu produknya yang paling mewah.

Kelebihan produk ini ialah ia dapat menampung banyak peralatan dan bekalan yang yang boleh di isi. Di samping itu, reka bentuk klasik dan elegan menjadikan ia menjadi perhatian apabila anda berada di lapangan terbang.

2HENK TravelFriend- RM 124, 890

Sumber: HENK

Di tempat kedua, ada beg pakaian HENK TravelFriend. Henk adalah salah satu pengeluar bagasi yang terkenal dengan produk kalis peluru, termasuk jenis TravelFriend yang paling mahal.

Bukan sahaja kalis peluru, beg ini juga mempunyai tahap keselamatan yang baik sehingga sukar untuk dicuri.

1Tecknomonster Vitus Trunk Set- RM 523, 289

Sumber: Harrods

Beg pakaian paling mahal di dunia ialah Tecknomonster Vitus Trunk Set dengan harga sekitar US $ 125,700 atau bersamaan dengan RM 523, 289 seunit. Tecknomonster adalah jenama yang mempunyai hubungan dengan jenama automotif Lamborghini.

Kelebihan Vitus Trunk Set diperbuat daripada material karbon dan kulit buaya di lapisan dalam dan luar. Selain itu saiznya yang besar juga membolehkan pemiliknya membawa banyak barang tambahan ketiga yang pergi ke luar negara.

IKLAN

Itulah lima barang perjalanan mewah yang boleh anda miliki. Mana antara lima produk yang paling anda sukai?