Siapa Sangka Baju Katy Perry Ini Rekaan Pereka Fesyen Dari Malaysia!

Sebagai info, Katy memperagakan pakaian tersebut ketika menghadir acara 101.3 KDWB’s 2019 Jingle Ball yang berlangsung di Xcel Energy Center, Minneapolis, Amerika Syarikat pada Isnin baru-baru ini.

Mesti Baca

Bukan sahaja dipakai di acara yang berprestij, malah turut diperagakan oleh penyanyi penyanyi popular antarabangsa, Katy Perry! Barangkali pereka fesyen ini Malaysia ini telah mengharumkan nama negara di pentas peragaan dunia apabila penyanyi itu berbesar hati memilih rekaan dari Khoon Hooi.

Katy Peragakan Pakaian Di 101.3 KDWB’s 2019 Jingle Ball

Menurut sumber, pelantun Swish Swish itu memakai sepersalinan pakaian bewarna kuning yang dihiasi batuan jemeki. Malah koleksi musim bunga 2020 Khoon Hooi itu turut menarik perhatian dengan rekaan sebuah riben besar di tengah pakaian tersebut sekaligus menaikkan seri si pemakainya.

Sebagai info, Katy memperagakan pakaian tersebut ketika menghadir acara 101.3 KDWB’s 2019 Jingle Ball yang berlangsung di Xcel Energy Center, Minneapolis, Amerika Syarikat pada Isnin baru-baru ini.

Dapat Pelbagai Pengiktirafan 

Mengenai Khoon, belaiu merupakan graduan dari Institut Seni Malaysia pada tahun 1993 dan terkenal dengan beberapa kemahiran nya di di dalam bidang fesyen. Maka tidak hairanlah pereka fesyen ini pernah memenagi tempat kedua dalam Anugerah Pereka Fesyen Muda Malaysia dan tempat ketiga di ASEAN Young Designer Award pada 1996.

Lebih membanggakan pada tahun berikutnya dia memenangi anugerah utama di Asian Young Designer Award yang berlangsung di Jepun selain beberapa anugerah utama di peringkat dunia.

Selain Katy, aktres dan model Camila Morrone dan Cindy Bishop turut memilih rekaan Khoon untuk dipakai di beberapa acara kenamaan utama.

Terkini

Selepas Wajah, Safiey Ilias Jalani Rawatan Kecantikan Buah Dada

Usahawan kosmetik sensasi Safiey Ilias atau nama sebenarnya Saifuddin Bin Ilias menimbulkan kontroversi di laman Instagram selepas berkongsi foto...

Artikel Berkaitan