Masih ingat dengan lagu nasyid popular era 90-an, Sesungguhnya yang didendangkan oleh kumpulan Raihan suatu ketika dahulu? Jika pada Ramadan lalu lagu tersebut kembali popular selepas dinyanyikan semula oleh anggota Raihan duet bersama Alif Satar yang dikenali sebagai Sesungguhnya 2019, kini satu lagi versi lagu itu hangat diperkatakan.

Nazrey Kembali Dengan Sesungguhnya 2020

Diberi nafas baharu, lagu popular tersebut yang dinamakan Sesungguhnya 2020 kali ini dinyanyi sendiri oleh vokalis asal kumpulan itu, Nazrey Johani berduet bersama penyanyi Dwi Dina. Sejak dimuat naik video muzik tersebut di laman YouTube pada Selasa lalu, ianya telah ditonton hampir 100 ribu tontonan. Meskipun digarap dengan sedikit berbeza dengan versi asal, namun rata-rata memuji keindahan lagu ini apatah lagi dengan kelunakan suara dua penyanyi ini.

IKLAN

Peminat Harap Nazrey Kembali Popularkan Lagu Terdahulu

Dalam ruangan komen, terdapat juga pesanan yang ditinggalkan oleh netizen untuk membantu Nazrey sama-sama berkongsi video ini supaya dapat membantunya menghulurkan bantuan buat pelajar tahfiz di Sabah.

Bukan sahaja Malaysia, malah peminat-peminat dari Singapura, Brunei dan Indonesia juga memuji Sesungguhnya 2020 dan mengharapkan agar penyanyi itu dapat menyanyikan semula lagu-lagu popularnya bersama Raihan suatu ketika dahulu.

Sebagai rekod, Nazrey telah berundur dari kumpulan Raihan pada tahun 2006 yang mana kini hanya tinggal Che Amran Idris, Abu Bakar Md Yatim dan Amran Ibrahim meneruskan legasi kumpulan tersebut.