Nampaknya ketua juri rancangan realiti popular, Gegar Vaganza Musim ke-6 (GV6), Datuk Ramli MS menghadapi tekanan dari wartawan dan netizen kerana menobatkan Naqiu Boboy dan Hady Mirza sebagai juara.

Menolak dakwaan sengaja mencetuskan kontroversi di atas keputusan yang dibuat, menurut Ramli yang mesra dengan panggilan Tok Ram, ia adalah keputusan yang adil dan muktamad.

Ketika Tok Ram ditemubual bersama F8Buzz malam tadi, beliau berkata, keputusan tersebut telahpun mendapat persetujuan dari ketiga-tiga juri iaitu, Datuk Rizalman, Hetty Koes Endang dan pihak pengurusan.

IKLAN

“Mungkin komen-komen negatif dari pihak-pihak yang tak berpuas hati itu mahukan peserta yang digemari menduduki tempat teratas. Pada saya tidak ada kontroversi, kedua-dua mereka layak mendapat tempat teratas. Malah pihak astro sendiri berbesar hati menambah jumlah wang kemenangan pada saat-saat akhir “- tegasnya

Bertanya sama ada keputusan ini sudah rancang atau tidak, ini jawapan Tok Ram;

“Ia memang tidak pernah dirancang, kadang-kadang rezeki orang tu, kita tak tahu! Ia terjadi on the spot! Yang menjadi masalah sekarang, ramai tak puas hati sebab mahu lihat Naqiu menjadi juara dan Hady di tempat kedua. Mungkin juga segelintir dari mereka mahu lihat Naqiu tewas dan Hady dinobatkan menjadi juara.”

“Kedua-dua mereka dah menjadi juara, apa yang mereka mahukan lagi? Saya rasa mereka yang tak berpuas hati dengan keputusan ini lebih baik bersihkan hati tu dulu.”- katanya

Semalam, Naqiu dan Hady mengumpul markah yang sama iaitu sebanyak 87 peratus selepas diadili oleh ketiga-tiga juri. GV6 mencatat sejarah kerana kali pertama dalam sejarah industri muzik tanah air yang menyaksikan dua peserta dinobatkan sebagai juara.