Ramai yang bersetuju Maya Karin merupakan antara pelakon yang berjaya menggalas watak seram dengan cukup baik. Manakan tidak, lakonan Maya menerusi filem Pontianak Harum Sundal Malam 15 tahun yang lalu masih meninggalkan kesan sehingga ke hari ini.

Beri Bayangan 

Terbaru, menerusi laman Twitter nya, pelakon berusia 40 tahun ini seakan memberi bayangan bahawa sekual kedua filem seram itu bakal kembali tidak lama lagi. Segalanya selepas Maya membalas Tweet sebuah video penampakan Pontianak yang tular di media sosial itu. Sejurus selepas perkongsian Tweet balas tersebut, rata-rata pengikut Maya mula membanjiri ruangan komen mengenai kesahihan sekual terbaharu filem itu.

IKLAN

Malah ada diantaranya juga turut gembira kerana sudah lama menantikan naskhah terbaharu Maya apatah lagi pembabitannya dalam filem seram yang dianggap antara filem seram terbaik dalam sejarah perfileman negara.

Maya Sambut Baik

Terdahulu, Maya dalam posting Instagram nya juga menyambut baik hasrat peminat yang mahukan filem seram itu kembali selepas kali terakhir ditayangkan pada tahun 2004 dan 2005.

View this post on Instagram

Who’s with Fariz? #phsm #phsm3

A post shared by Maya Karin (@maya_karin) on

Sebagai rekod, filem-filem ini telah tampil cemerlang dalam Festival Filem Malaysia ke-17, 2004 yang menyaksikan Rosyam memenangi kategori Pelakon Pembantu Lelaki Terbaik-Rosyam Nor, Meor Hashim Manap (Penyunting Terbaik) serta Maya yang berjaya meraih anugerah Pelakon Wanita Terbaik di Festival Filem Seram dan Fantasi Antarabangsa Estepona di Malaga, Sepanyol dan Aktres Terbaik di Festival Filem Asia Pasifik di Fukuoka, Jepun.