Detik-detik yang dinantikan oleh pelakon Baim Wong akhirnya tiba apabila isterinya, Paula Verhoeven telah selamat melahirkan bayi sulung mereka pada 27 Disember lalu.

Pilih Nama Tiger 

Menerusi perkongsian Baim di laman Instagram nya, Paula telah selamat melahirkan seorang bayi lelaki seberat 3.5 kilogram. Tidak mengambil masa yang panjang, pasangan ini telah memilih nama anak mereka sebagai Kiano Tiger Wong dan turut mewujudkan sebuah akaun Instagram khas buat anak tersayang.

IKLAN
View this post on Instagram

Mirip GUA YAAAHHH !!!!! . #TigerWongLahiran

A post shared by baim wong (@baimwong) on

Ada Sebab Pilih Tiger 

Sedar nama anaknya mungkin akan jadi bualan dikalangan netizen, pelakon Bukan Cinta Aku ini punyai sebab tersendiri mengapa memberikan nama anaknya sebagai harimau (tiger).

View this post on Instagram

Bobo mulu nih Kiano .. . #gemesh #kianotigerwong

A post shared by baim wong (@baimwong) on

Jelas Baim, biarpun Tiger adalah nama bagi seekor haiwan namun baginya maksud disebalik nama itu membawa simbolik yang besar seperti seorang pemimpin. Malah dia turut ingin anaknya itu menjadi seorang pemimpin apabila sudah meningkat dewasa kelak.

“Tiger tu orang kata nama haiwan tapi buat saya bukan. Ia membawa maksud yang besar.

“Maksudnya tiger itu adalah pemimpin, pemimpin kepada semua haiwan. Saya mengambil maksudnya sebagai pemimpin yang bijaksana.

“Saya mahu dia menjadi pemimpin sebenar seperti gabenor atau presiden,” katanya menerusi wawancara sebuah portal

Sebagai info, Baim dan Paula telah mendirikan rumah tangga pada 22 November 2018.

IKLAN