Sebelum ini, pelakon Yatt Hamzah menyatakan kebimbangan apabila kandungannya dilaporkan telah lebih hampir dua minggu daripada jangkaan sebenar untuk bersalin.

Selamat Bersalin 

Namun, akhirnya detik-detik yang dinantikan tiba jua apabila Yatt atau nama sebenarnya Haryati Hamzah, 39 telah selamat melahirkan cahaya mata keempat nya pada 30 Disember lalu.

IKLAN
View this post on Instagram

Bismillahirrahmanirrahim. . Alhamdulillah selepas 13 hari menunggu sejak EDD pd 18 Dec lalu, akhirnya Bonda berjaya pujuk baby keluar semalam..🥰 Dengan izin Allah, Bonda selamat melahirkan cahaya mata ke 4, juga seorang mujahidah (yaaa, girl jugaaa👼), secara normal dengan berat 3.3 kg, pada 30 Dec 2019 tepat jam 6.01 petang di Hospital Pusrawi Kuala Lumpur @PUSRAWIOFFICIAL . . . Terima kasih atas doa2 yg baik dan sokongan dari semua keluarga, sahabat dan followers..Berkat doa dari semua, Alhamdulillah Bonda dan baby selamat dan sihat. Semoga baby membesar menjadi Mujahidah Solehah..Aameen Ya Allah.. . Terima kasih tak terhingga kepada pihak Hospital Pusrawi di atas servis dan layanan yg amat baik, terutamanya en Adib & team, Dr Asmah Yun, Dr Habibah dan semua staff jururawat yg banyak membantu Bonda dari proses check up hinggalah melahirkan. Hanya Allah yg mampu membalas jasa kalian..🤲❤ . Paling bererti, terima kasih suami tercinta @zulfadhli_khiruddin yg sentiasa berada di sisi dari saat di emergency, di labour room ketika isterimu berjuang dan sanggup menundakan misi bantuan ke Syria bersama team #mapim hanya utk menantikan moment kelahiran Mujahidah ke-4 ini. Alhamdulillah syukur..🤗🥰😍😘 . #yattmengayat #darihatiseorangmujahidah #fromtheheartofamujahidah #Bondayattbersalin #anakke4 #suci #LilSuci #THESUCIS #SUCIno4 #overdue #Postdated #HospitalPusrawi #Alhamdulillah #Allahuakbar #Subhanallah #ALLAH #Baby #BondayattdihospitalPusrawi

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Berita gembira itu dikongsi Yatt menerusi laman Instagram nya yang turut mendedikasikan ucapan terima kasih buat kenalan dan peminat yang mendoakan dia dan kandungannya sebelum ini.

“Terima kasih atas doa-doa yang baik dan sokongan dari semua keluarga, sahabat dan followers..Berkat doa dari semua, Alhamdulillah Bonda dan baby selamat dan sihat. Semoga baby membesar menjadi Mujahidah Solehah..Aameen Ya Allah.”

Cahaya Mata Perempuan Keempat

Dalam pada itu, Yatt juga telah mengumumkan cahaya mata keempatnya itu juga merupakan seorang bayi perempuan yang bakal diberi nama bermula dengan Suci sama seperti tiga anak-anaknya yang lain. Menerusi sebuah perkongsian lain, Yatt juga akan berkongsi kisah disebalik proses bersalinnya kali ini yang dianggap agak berbeza berbanding sebelum ini.

View this post on Instagram

Cepatnya besar awak anak..Baru lahir x sampai 48 jam tanggal 30 Dec 2019. Harini 1 Jan 2020 awak dah setahun..😅🤗🥰❤ . Ada yg sama kes dg baby Bonda ni ke? Lahir hujung 2019, harini dah setahun…😜😍😘❤ . Belanja 1 Doa utk Baby baru Bonda ni boleh ke..? Nanti Bonda share kisah di labour room di sebalik kelahirannya yg paling bersejarah antara semua tiga org kakaknya..In shaa Allah 🙏🤲🥰 . . TQ Hospital Pusrawi @pusrawiofficial menjaga Bonda dan Baby dg baik dan selama 3 hari 2 malam. Alhamdulillah..😘❤🤗 . . #yattmengayat #fromtheheartofamujahidah #darihatiseorangmujahidah #bondaYatt #bondaYH #Baby #LilSuci #suci #newborn #THESUCIS #sibibirmerah #30Dec2019

A post shared by Yatt Hamzah (@yatthamzah_suci) on

Yatt telah berkahwin dengan juru video Mohamad Zulfahdli Khairuddin pada Februari 2016 dan dikurniakan dua cahaya mata Suci Humaira Iqlima, 3, dan Suci Hayfa Medina, 1. Sebelum ini, pelakon itu turut mempunyai seorang lagi anak, Suci Hanania Malika, 7, hasil perkahwinannya terdahulu dengan Abdul Mutalib Shukor