Depresi mahupun kemurungan dikalangan selebriti kini bukanlah sesuatu yang luar biasa. Boleh dikatakan hampir setiap bulan ada sahaja perkhabaran mengenai selebriti yang menderita kerana nya sehingga mengambil pendekatan ‘mudah’ dengan membunuh diri.

Konsert Solo Dibatalkan 

Antara selebriti yang sedang mengalami depresi termasuklah salah seorang anggota kumpulan Girls Generation (SNSD), Taeyeon yang berjuang melawan kemurungan sejak pertengahan tahun lalu. Gara-garap penyakit tersebut, konsert solo nya Taeyeon Concert the Unseen yang dijadualkan pada 17 hingga 19 Januari ini terpaksa dibatalkan.

IKLAN

Ingin Fokus Pada Rawatan 

Jelas penyanyi itu, keputusan itu dibuat kerana dia ingin fokus pada sesi rawatan penyakit tersebut pada bulan ini dan berharap akan pulih seperti sedia kala.

Malah dia turut menjelaskan sedang mengambil ubat-ubatan daripada doktor dan memohon agar netizen tidak memandang serong mahupun berfikiran negatif terhadap mereka yang sedang mengatasi penyakit kemurungan. Pada hujung bulan lalu, dunia hiburan dikejutkan dengan kematian penyanyi wanita Korea popular, Goo Hara juga dipercayai kerana kemurungan.