Pembuka tahun 2020 diiringi kesedihan untuk masyarakat di Jakarta. Hujan yang melanda Jakarta pada hari Selasa (31/12) hingga Rabu (1/1) menyebabkan banjir di banyak daerah. Akibat dari banjir itu, telah membuatkan banyak kawasan kediaman terendam di dalam air yang ketinggiannya mencapai pinggang orang dewasa.

Hal ini turut melibatkan barisan selebriti yang tinggal di ibu kota Jakarta. Bukan itu sahaja, banjir ini juga menyebabkan kereta mewah dilihat ditelenggami air di kediaman masing-masing.

Melalui akaun Instagram peribadi mereka, selebriti ini sempat  berkongsi foto-foto keadaan rumah mereka. Seperti yang dilaporkan oleh brilio.net dari pelbagai sumber, beginilah keadaan garaj kereta selebriti Indonesia yang terkena banjir.

IKLAN

1Randy Pangalila

Rumah Randy Pangalila di kawasan Kemang Pratama, Bekasi juga ditelenggami kerana banjir. Banjir itu malah membuat kereta yang diletakkan di garasi terendam hampir separuh.

2Nycta Gina

Nycta Gina juga menjadi salah satu selebriti yang menjadi mangsa banjir. Kereta Sedan yang diletakkan di garajnya juga tenggelam di bawah air.

3Nicky Tirta

Nicky Tirta menunjukkan gambar garaj kereta beliau yang dibanjiri. Bukan sahaja garaj, terdapat juga air memasuki beberapa sudut rumahnya.

4Yuni Shara

Rumah mewah Yuni Shara juga tidak terkecuali terkena bencana banjir. Banjir yang masuk ke tingkat pertama rumah Yuni juga membanjiri bahagian garasi keretanya.

IKLAN

5Parto

Rumah pelawak Parto juga dilanda banjir yang membuat kereta mewah yang diletakkan di garasi ditelenggami air.

6Iwa K

Iwa K juga antara mangsa banjir yang menenggelamkan sebahagian dari rumahnya. Banjir itu juga membuat beberapa motosikal mewah yang diletakkan di dalam garasi terendam di dalam air.