Semalam merupakan hari pertama sesi persekolahan bagi tahun 2020 dibuka. Rata-rata ibu bapa terutama pertama kali mendaftarkan anak-anak ke sekolah turut tidak melepaskan peluang menemani mereka.

Gambar Aeril Dikecam 

Ini termasuklah buat pasangan selebriti Aeril Zafrel dan Wawa Zainal yang menghantar anak-anak mereka, Ahmad Fakharuddin Attar dan Hayla Maghfiratul Adzkiyaa di sebuah sekolah swasta.

IKLAN

Di sebalik perkongsian mereka di laman Instagram, timbul pula beberapa komen negatif yang mengecam imej selebriti itu dan anak mereka yang dilihat seperti tidak sesuai di sekolah. Isu tersebut telah dimuat naik sendiri oleh Aeril menerusi laman Twitter yang menyatakan kekecewaannya selepas dilemparkan kecaman sedemkian.

Jelas pelakon itu, niatnya memuatnaik gambar berkenaan hanya sekadar kenangan apatah lagi ianya merupakan pengalaman pertama anak-anak mereka ke sekolah namun sebaliknya pula yang terjadi.

Peminat Beri Kata Semangat 

Rata-rata pengikut Aeril di laman Twitter mengharapkan agar pelakon itu dapat bersabar dengan segala komen yang dilemparkan apatah lagi mengenai anak-anaknya.

Malah ada diantara mereka turut berasa marah dengan komen-komen tersebut yang dilihat agak keterlaluan dan melampau.