Populariti pemain bola sepak, Cristiano Ronaldo sememangnya tidak boleh disangkal lagi. Malah dia juga telah menempatkan dirinya sebagai antara atlet terkaya di dunia.

Jam Rolex Paling Mahal Milik Ronaldo 

Justeru itu, hampir segala-galanya mampu dibeli oleh Ronaldo termasuklah jam tangan mewah ini. Menurut sumber antarabangsa, Ronaldo memiliki seutas jam tangan mewah berjenama Rolex dan dikhabarkan model tersebut merupakan edisi yang paling mahal.

IKLAN

Berharga RM2 Juta 

Berdasarkan carian Rolex edisi GMT Master Ice itu bernilai £371,000 (RM2 juta) dan dia dilihat memakai jam tersebut ketika menaiki penerbangan ke Timur Tengah untuk Anugerah Bola Sepak Globe. Dalam perkembangan lain, atlet ini juga meraih menjana pendapatan di Instagram lebih lumayan berbanding pendapatannya sebagai pemain bola.

Pendapatan Di Instagram Lebih Lumayan 

Pada tahun lalu, Ronaldo telah mendapat sebanyak AS$47.8 juta (RM196 juta) menerusi pelbagai iklan produk di media sosial itu manakala sebagai sebagai pemain bola sepak pula berjumlah AS$35 juta (RM143.6 juta).

Dengan pendapatan tersebut sekaligus mengalahkan pendapatan selebriti media sosial lain seperti Kylie Jenner dan  Lionel Messi. Tertanya mengenai harga setiap posting di laman Instagram nya, sumber menyatakan dia telah dibayar hampir RM4.10 juta!