Baru-baru ini, tular di media sosial mengenai sebuah video aksi mesra pelakon Eyka Farhana bersama dengan bintang bola sepak popular yang juga pemain bagi pasukan Johor Darul Takzim (JDT), Akhyar Rashid.

Mohon Berhenti Kongsi Kisah Percintaan 

Dalam video itu kelihatan, kedua-duanya saling berlaga pipi seakan memberi petunjuk bahawa mereka kini sedang hangat bercinta.

IKLAN

Menguatkan lagi dakwaan tersebut beberapa keping foto romantis mereka sedang bercuti turut tular. Memandangkan kisah mereka kini rancak diperkatakan oleh netizen, Akhyar memohon agar peminat berhenti bercakap dan berkongsi mengenai hubungannya bersama Eyka.

Terima Banyak Kritikan 

Perkongsian itu telah dibuat oleh sebuah akaun kelab peminat pemain bola sepak itu di laman Instagram. Menurut akaun tersebut, Akhyar telah menghantarnya sebuah kiriman pesanan (DM) yang meminta memadam segala video dan gambar mengenai dia dan Eyka.

Jelas Akhyar, dia menerima pelbagai kritikan dan kecaman selepas tularnya hubungan mereka dan mengharapkan agar peminat-peminatnya hanya sekadar berkongsi berita mengenai perkembangan kerjayanya.