Menerusi perkongsiaan yang dibuat oleh penyanyi Farahdhiya, satu berita sedih telah dimaklumkannya di laman Instagram yang mana bapa kesayangan, Mohamed Amin telah meninggal dunia.

Redha Dengan Pemergian Bapa 

Menurut Farahdhiya, dia redha dengan pemergian bapanya yang dipercayai akibat penyakit paru-paru yang dihidapi sejak beberapa tahun lalu. Bagaimanapun, penyanyi itu akui masih belum puas untuk menjaga bapanya malah turut terkesan sehingga tidak mampu melelapkan mata. Tambah Faradhiya, dia berasa sedikit ralat kerana arwah pergi tanpa meninggalkan pesan.

IKLAN

“Selamat pulang ke penciptamu Nyawaku, Mohamed Amin binti Raja Maimunah. Alhamdulillah senang Dada pergi utk menghadap pencipta Dada pagi tadi,Thank you Allah swt kerana permudahkan segalanya untuk kesayanganku dunia akhiratku. Farah redha Dada,Farah redha walaupon Farah tak puas lagi jaga Dada. Tapi Allah lebih sayangkan Dada. Dada Sayang,it’s 5am now,I still can’t sleep,I’m already missing u so so much. It hurts so bad. Farah masih tak boleh bayangkan hidup Farah lepas ni tanpa Dada”

Peluk Buat Kali Terakhir 

Kongsinya lagi, sebelum dikebumikan dia sempat mencium dan memeluk bapanya beberapa kali buat kali terakhir selain akan terus mendoakannya.

View this post on Instagram

Selamat pulang ke penciptamu Nyawaku,Mohamed Amin binti Raja Maimunah. Alhamdulillah senang Dada pergi utk menghadap pencipta Dada pagi tadi,Thank you Allah swt kerana permudahkan segalanya untuk kesayanganku dunia akhiratku. Farah redha Dada,Farah redha walaupon Farah tak puas lagi jaga Dada. Tapi Allah lebih sayangkan Dada. Dada Sayang,it’s 5am now,I still can’t sleep,I’m already missing u so so much. It hurts so bad. Farah masih tak boleh bayangkan hidup Farah lepas ni tanpa Dada. Dada lah nyawa Farah,Dada lah segalanya dlm hidup Farah Da,I’m lost without u,my heart is broken into pieces. Dah takde nak tanya Dada nak makan apa hari ni?Nak masak sedap2 utk Dada,nak tanya Dada Dada dah makan ubat ke? Dah takde Dada msg Farah tanya habis kerja pukul berapa,adik lambat lagi ke?sampai sanggup tunggu sehingga Farah sampai rumah just to make sure I get home safe,dah takde lagi semua tu Da. Hari yg Farah paling takut dlm hidup jadi kenyataan,Dada pergi tinggalkan Farah tanpa sebarang pesan terakhir tapi Farah redha Da,tenanglah Dada disana seperti mana tenang nya muka Dada tadi,Alhamdulillah byk kali Farah dapat cium dan peluk Dada,Dada paling wangi hari ni Da. Dada rehat ya,tak sabar Farah nak jumpa Dada lagi,insyaallah Farah jugak akan menyusul,I cant wait to see u again in Syurga insyaallah.I will never stop praying for u Da.Ramai kawan2 Dada dan kawan2 Farah dtg ziarah dada tadi,all your friends always have good things to say about u sampailah hujung nyawa Dada,Alhamdulillah,Orang yg baik ramai sayang. Rehatlah puas puas Kesayanganku,Dada tunggu Farah tau. Ya Allah Ya tuhanku,Kau berikanlah aku kekuatan untuk lalui dugaanMu ini,Ya Allah Kau tolonglah jagakan ayahku,Kurniaankan lah belas kasihan kepada ayahku,Ya Allah Ya Tuhan ku ampunilah dosa2 nya,Berilah RahmatMu keatas ayahku yg tercinta,Muliakanlah kematiannya,diluaskan serta diterangkan kuburnya dan kuburnya menjadi taman2 syurga,Ya Allah ya Tuhanku,kau tempatkan lah ayahku bersama org2 yg beriman dan beramal soleh.Aminnnnn. Mintak tolong sedekah kan Al-Fatihah dan doakan ayah saya please?Terima kasih semua atas ucapan takziah dan doa2 anda semua,tuhan sahaja dapat membalasnya.Al-Fatihah (bacaan) 😢❤ 9/1/20

A post shared by farahdhiya_fd (@farahdhiya_fd) on

Rata-rata kenalan artis dan peminat turut berasa sedih dan mengharapkan agar Farahdhiya terus kuat dan tenang menghadapi dugaan tersebut. Salam takziah buat Farahdhiya sekeluarga dari kami di Murai.my.

Komen Anda