“Dia Dah Kena Karma”- Azwan Ali Imbas Kisah Cinta Lama Dengan Ziana Zain

5.9K

Kisah percintaan Azwan Ali dan Ziana Zain pernah mencetuskan kontroversi pada awal 90an. Namun perasaan cinta dan kasih sayang Azwan Ali terhadap Ziana Zain telah di tolak dan pernah mendapat liputan media tempatan.

Murai.my tertarik dengan sebuah wawancara eksklusif dalam sebuah rancangan popular di saluran Youtuber Gegar iaitu Begitu Begini DJ Nazz. Kali ini DJ Nazz telah menjemput Azwan Ali atau lebih mesra dipanggil Diva AA bagi merungkai isi hati beliau selama bergelar anak seni.

Terima kasih kepada DJ Nazz, kerana berjaya membongkar kisah percintaan Diva AA dan Ziana secara eksklusif.

IKLAN

Menurut Diva AA, dia mengaku hanya bertepuk sebelah tangan. Ziana tiaak mencintainya sebaliknya menganggap Diva AA sebagai kawan biasa.

“Saya pernah feeling-feeling, dia tak cinta saya, saya je anggap saya cinta Diva ZZ (Ziana Zain)”- luahnya.

Luah Isi Hati di Concorde Hotel

Diva AA sempat berkongsi saat-saat dia meminta izin dari bapa Ziana untuk membawanya keluar jalan-jalan. Malah pada saat itu, Diva AA telah meluahkan isi hatinya kepada Ziana.

“Saya pergi rumah dia, Pak Zain ( Bapa Ziana Zain) siap cakap, jaga Gee (nama timangan Ziana Zain) elok-elok, sebab saya minta izin nak bawa Ziana Zain pergi makan-makan”

“Masa bawa Ziana keluar, tahu tak perasaan dia macam mana? Saya rasa macam jadi Justin Bieber masa tu! Siapa saja yang mampu pandu kereta bersama Ziana masa tu”

“Jadi saya bawa Ziana ke Concorde Hotel, lepak dengan dia dan pada masa itu saya meluahkan isi hati saya, saya cakap “Ziana, sebenarnya saya suka awak”, dan Ziana jawab, “Jangan nak mengada!, kita kawan jer, tiada nak feeling-feeling, saya tak berminat.”– ceritanya

Walaubagaimanapun, selepas kejadian itu, Diva AA terlihat sedikit kesal dengan kenyataan Ziana kepada pihak media.

“Kemudian, Ziana keluar kenyataan di media tempatan bahawa dia tiada ‘taste’ pada Azwan Ali”. Kau rasa mana pergi jantan kau, maruah kau?- katanya.

Anggap Karma Untuk Ziana?

Walaupun cintanya di tolak, Diva AA redha dengan apa yang berlaku 30 tahun yang lalu.

“Walaupun hati itu memberontak nak Ziana Zain, tapi orang kata, Korban Cinta. Dia tiada perasaan pada saya, saya je yang perasan”-luahnya

IKLAN

” Tapi, dia dah kena dah karma dia!, kau tengok apa jadi dengan Ziana Zain? Bangga sangat kahwin dengan ‘mamat’ tu”- ujarnya.

Temubual penuh Diva AA dan DJ Nazz boleh ditonton di Begitu Begini Dj Nazz di Youtube Gegar yang kini sudah mencapai 74 ribu tontonan. Banyak lagi kandungan yang menarik di paparkan pada setiap video di laman Youtube Gegar. Tunggu apa lagi, jangan lupa Subscribe Youtube Gegar