Adele is looking fab! Itulah pujian yang diberikan oleh rata-rata peminat mengenai penampilan terbaru penyanyi antarabangsa, Adele yang kini kelihatan begitu ramping jauh sekali daripada imej awal pembabitannya sebagai seorang yang berisi.

Hilang 45KG

Dikhabarkan, pelantun Hello itu telah kehiiangan sebanyak 45 kilogram secara keseluruhannya dan ramai yang tertanya rahsia penyanyi itu. Sebelum ini, media antarabangsa melaporkan dia pernah mempunyai rasa malu untuk makan di khalayak ramai dan kini tidak lagi malu untuk berbuat demikian. Keputusan perceraiannya dengan bekas suami, Simon Konecki ternyata memberi lembaran baru buat Adele.

IKLAN

Amal Sirtfood Diet

Buat yang tertanya, Adele telah mengamalkan idet Sirtfood yang mana membolehkan pengamalnya mengambil ‘dark chocolate’ di dalam diet mereka. Selain itu, daging pejal, daun seleri juga merupakan rutin yang wajib diambil.

Ramai yang percaya bahawa Adele bukanlah seorang ‘kaki gym’ dan sebaliknya bergantung sepenuhnya pada diet. Selain itu, penyanyi ini juga dikatakan telah berhenti mengambil makanan berproses, gula dan soda. Tertanya berapakah jumlah kalori yang diambil sehari oleh Adele? Hanya 1,000 kalori!