Oktober tahun lalu, nama pelakon Amar Asyraf hangat diperkatakan apabila seorang wanita yang juga pelakon baharu mendedahkan dia hampir berkahwin dengan aktor itu. Lebih mengejutkan, Amar turut mempunyai seorang lagi isteri dan anak menerusi perkahwinan kedua yang tidak diketahui umum membuatkan wanita itu membatalkan keputusannya untk berkahwin.

Cerai Talak Tiga 

Bagaimanapun menurut Amar, isteri pertama nya Arna sedia maklum bahawa dia telah berkahwin dua dan memohon kepada umum untuk membiarkan dia menyelesaikan masalah rumahtangga nya tanpa campur tangan pihak lain.

IKLAN

Terbaru, isteri kedua pelakon itu yang dikenali sebagai Vivi Jeffry menerusi laporan MStar Online telah mendedahkan dia sudah diceraikan talak tiga oleh suaminya. Dedahnya lagi, dia diceraikan pada 4 November tahun lalu dan lafaz dibuat secara bersemuka.

Mahu Amar Beri Kerjasama 

Biarpun begitu, menurut Vivi yang juga penerbit di sebuah stesen TV dia berasa kecewa kerana Amar enggan memberi kerjasama untuk uruskan hal perceraian mereka.

Redha dengan apa yang berlaku, luah Vivi dia tidak menyimpan sebarang dendam terhadap Amar dan menyembunyikan perihal tersebut bagi menjaga nama baik bekas suaminya.

“Ya, Amar sudah menceraikan saya dengan talak tiga pada 4 November tahun lalu dan lafaz itu dibuat secara bersemuka. Saya sudah lama mendiamkan perkara ini sebab ingat nak selesaikan secara senyap-senyap.

“Tapi lain pula jadi apabila dia mengambil keputusan untuk berdiam diri sampai sekarang malah dia juga telah menyekat saya daripada menghubunginya.

“Memang sehingga kini saya tak dapat langsung nak hubungi dia. Jadi tak ada cara lain, saya nak mengambil peguam untuk bantu menguruskan proses perceraian ini,”

Sebagai info,Amar dan isteri pertama nya Arna Salleh telah berkahwin pada 7 Jun 2013 dan hasil perkahwinan mereka dikurniakan dua orang cahaya mata, Muhammad Taufiq dan Ammara Dian.