Masih ingat dengan drama Filipina, Endless Love yang hangat ditayangkan di TV3 suatu ketika dahulu? Drama yang mencetuskan fenomenanya tersendiri itu menampilkan Dingdong Dantes dan isteri, Marian Rivera sebagai teraju utamanya.

Bergelar Komander Leftenan 

Setelah sekian lama tidak mendengar perkhabaran mengenai mereka, sumber berita negara itu melaporkan Dingdong kini bergelar seorang anggota tentera laut. Lebih membanggakan, Dingdong atau nama sebenarnya Jose Sixto Raphael “Dingdong” Gonzalez Dantes III juga memegang jawatan sebagai Komander Leftenan di Angkatan Laut Filipina.

IKLAN

Bakal Ketuai Angkatan Tentera 

Bagi meraikan pentauliahannya, beberapa foto Dindong bersama ahli keluarga dalam majlis itu turut dikongsi oleh peminat-peminat.

Dikhabarkan, Dingdong bakal mengetuai angkatan tentera nya pada minggu ini bagi memberikan bantuan kepadai pelarian Taal yang mana akan turut dibantu oleh Yes Pinoy Foundation. Sebagai info, Dingdong merupakan pengasas bagi badan kebajikan itu dan pernah memasuki rejim marin pada tahun 2006 sebelum meninggalkannya. Namun pada 2017 kembali bergelar sebagai anggota tentera laut.