Amber Heard dan kes perceraiannya dengan Johnny Depp diketahui telah memasuki fasa baru. Kerana, rakaman audio Amber dan Johnny baru-baru ini tersebar secara meluas, di mana aktres “Aquaman” mengakui jika dia melakukan kekerasan terhadap bekas suaminya.

(AP Photo/Joel Ryan, File)

Dengan tularnya rakaman audio ini, Amber Heard terus mendapat kecaman dari pelbagai pihak. Malah ada yang mahu membuka petisyen untuk pastikan dia diusir dari projek sekuel “Aquaman”, iaitu “Aquaman 2” yang dilaporkan akan segera dihasilkan oleh Warner Bros.

Dipetik dari News.com.au, mereka beramai-ramai mahu aktres itu tidak lagi memainkan watak Mera, yang mempunyai perasaan cinta terhadap Arthur Curry (Jason Momoa).

IKLAN

Sehingga artikel ini ditulis, petisyen bertajuk “Remove Amber Heard from Aquaman 2” [Hapus Amber Heard dari Aquaman 2] ditandatangani oleh sekitar 115 ribu peminat.

Petisyen ini ditujukan kepada Courtney Simmons, Courtney Simmons, SVP of Publicity & Communications DC Warner Bros dan Paul McGuire, Corporate Communications DC Entertainment. 

Jeanne Larson, yang membuka petisyen tu berkata, tujuannya mendapatkan tandatangan orag ramai bukan sahaja kerana Amber Heard melakukan penganiayaan, tetapi juga kerana dia menyebarkan berita palsu bahawa dia menjadi mangsa keganasan rumah tangga.

“Selepas Amber Heard diketahui dan terbukti menjadi pelaku kekerasan dalam rumah tangga, Warner Brothers dan DC Entertainment sepatutnya mengusir Amber Heard dari projek filem ‘Aquaman 2’. Mereka tidak boleh mengabaikan penderitaan yang ditanggung oleh mangsa atas perbuatan Heard, dan kita tidak boleh mengalu-alukan pelaku kekerasan dalam rumah tangga , “tulisnya.

Di sisi lain, dalam rakaman audio yang tersebar, Johnny dan Amber bercakap mengenai kejadian yang menyebabkan keganasan fizikal.

Pelakon cantik itu terdengar berkata,

“Saya tidak tahu apa yang berlaku pada tangan saya, tetapi kamu baik-baik saja. Saya tidak menyakiti kamu. Saya tidak menumbuk kamu, saya hanya memukul kamu, ”

“Saya tidak boleh berjanji bahawa ia akan menjadi lebih baik, saya tidak boleh menjanjikan yang saya tidak akan memukul lagi. Kadang, jika terlalu marah, saya tidak dapat mengawalnya”

Sebelum terbongkarnya rakaman audio ini, Johnny sudahpun memfailkan saman 50 juta dolar ke atas Amber atas dakwaan palsu dan cuba menjatuhkan reputasi.