Ketika ini, dunia sedang menumpukan untuk tangani gejala wabak Coronavirus yang dilaporkan berada di tahap membimbangkan.Sebagai rekod, seramai hampir 25,000 individu di 28 buah negara telah dijangkiti dengan jumlah kematian mencecah 500 orang.

Jackie Chan Tawar 1 Juta Yuan 

Terbaru, turut simpati dan bimbang dengan penularan wabak tersebut pelakon popular antarabangsa, Jackie Chan bermurah hati untuk menawarkan ganjaran wang tunai berjumlah 1 juta yuan (RM587,709) buat mana-mana pihak mahupun individu yang berjaya menghasilkan penawar wabak itu. Pengumuman itu telah dibuat Jackie menerusi aplikasi Weibo baru-baru ini sebagai tanda terima kasih buat pencipta penawar Coronavirus.

IKLAN

Tak Sanggup Lihat Ramai Terkorban 

Bagaimanapun, Jackie berharap agar peminat dan orang ramai tidak membuat sebarang tanggapan yang salah mengenai hasratnya itu. Jelas pelakon Vanguard ini, tawaran tersebut bukanlah mengenai perihal wang ringgit sebaliknya tidak sanggup melihat keadaan negara nya semakin parah apatah lagi melibatkan nyawa yang sudah terkorban. Sehingga kini perkongsian pelakon itu mendapat lebih 53,000 tanda suka selain mendapat maklum balas positif daripada netizen.