Setelah hampir 3 tahun sejak kali terakhir menobatkan Alif Muhaimin sebagai juara Hero Remaja 2017, program realiti ini kembali lagi buat edisi yang kesepuluh sejak pertama kali diperkenalkan tiga puluh tahun yang dulu.

600 Orang Peserta Mencuba Nasib

Dalam pencarian 12 finalis Hero Remaja, seramai 600 orang calon peserta telah hadir mencuba nasib dalam sesi ujibakat yang diadakan pada hujung tahun lalu sebelum memilih 12 orang jejaka yang bertuah sebagai finalis edisi 2020.Menerusi sidang media yang diadakan semalam di Hard Rock Cafe,Kuala Lumpur 12 finalis yang terdiri daripada pelbagai latar belakang telah diumumkan.

IKLAN

12 Finalis Hero Remaja

12Hariz,18 Tahun

11Meerqeen,19 Tahun

View this post on Instagram

Im the creator of my brand. #MQ

A post shared by 19 BA (@meerqeen) on

10Aniq,20 Tahun

View this post on Instagram

Wish I could hit ur face w that bat

A post shared by SUHEI (@aniqshr) on

3Azim,23 Tahun

View this post on Instagram

πŸ’›πŸ–€

A post shared by ZIMM (@azimyusof_) on

1Azri,24 Tahun

Dalam musim kali ini akan turut menggunakan format yang hampir sama dengan Dewi Remaja 2019/2020 yang mana kesemua finalis akan dikuarantin bagi tempoh hampir dua bulan sepanjang program ini berlangsung. Untuk rekod, sejak penganjurannya Hero Remaja melahirkan ramai bakat-bakat baharu seperti Fattah Amin, Syafiq Kyle, Kamal Adli, Saharul Ridzwan, Ashraf Sinclair, Azhar Sulaiman, Badrul Muhayat, Esma Daniel, Norman Hakim, Eizlan Yusof, Zed Zaidi dan ramai lagi.

Hero Remaja 2020 akan bersiaran bermula pada 27 Februari ini di saluran Astro Ria (104) dan Ria HD (123). Datuk Hans Isaac dan Scha Al-Yahya telah dipilih sebagai juri tetap manakala Ain Edruce menggalas tanggungjawab sebagai Hos untuk program ini selama 8 episod.