Baru-baru ini, usahawan kosmetik terkenal Nur Sajat Kamaruzzaman mencetuskan kontroversi apabila tampil berpakaian seperti seorang wanita ketika mengerjakan ibadah umrah di Tanah Suci Mekah.Sebelum ini, Sajat pernah mengeluarkan kenyataan bahawa dia sebenarnya dilahirkan sebagai seorang khunsa dan ianya diperakui oleh kedua ibubapanya.

Netizen Mahu Boikot Sajat 

Terbaru, di ruangan susur media sosial mula berkongsi mengenai sebuah petisyen yang diwujudkan oleh seorang netizen di dalam ruangan change.org.Dalam petisyen tersebut sebanyak 10,000 ‘tanda tangan’ sebagai tanda setuju diperlukan bagi memboikot diri dan perniagaan yang diusahakan oleh pelantun Makhluk Penggoda itu.

IKLAN

Mahu Tindakan Diambil

Menerusi keterangan petisyen tersebut, menyatakan bahawa petisyen tersebut dibuat kerana tindakan Sajat baru-baru ini seperti mempermainkan nama Agama Islam dan turut mahukan tindakan ke atasnya diambil oleh Kerajaan Malaysia.

Menerusi carian Murai.my yang terkini, terdapat lebih dari 8 ribu orang pengguna telah menandatangani petisyen tersebut.