Jenazah pelakon Ashraf Sinclair telah selamat dikebumikan pada petang semalam di San Diego Hills Kawarang, Jawa Barat pada petang Selasa (18/2/2020).

Dibanjiri Dengan Keluarga Dan Para Media 

Terdahulu, jenazah telah ditempatkan di rumah duka kawasan Jakarta Selatan bagi memberikan peluang buat keluarga dan orang ramai memberikan penghormatan terakhir. Malah ketika di sesi pengkebumian pelakon Saus Kacang turut dibanjiri dengan para media dalam dan luar negara yang membuat liputan.

IKLAN

Cecah RM78 Ribu

Dikhabarkan, pihak keluarga juga telah mempersiapkan pusara Ashraf dengan sebuah laman separuh privasi beserta dekorasi mewah yang disahkan sendiri oleh pengurus GM San Diego Hills, Edo.Turut dimaklumkan kos keseluruhan laman yang dibuat khas untuk Allahyarham mencecah RM78 ribu .

“Laman ini adalah separuh privasi yang menempatkan dua orang (jenazah), kiri dan kanan”

“ Harganya Rp 260 juta untuk dua orang,” kata GM San Diego Hills, Edo seperti yang dipetik menerusi portal kompas.com

Rata-rata menyifatkan pembinaan laman tersebut seperti lambang cinta BCL kepada Ashraf apatah sebuah lagi kubur itu merupakan milik pelantun Sunny itu sekiranya meninggal dunia kelak.

Awal pagi Selasa, industri hiburan dikejutkan dengan pemergian aktor Malaysia yang mencipta nama di Indonesia, Ashraf Sinclair,  atau nama sebenarnya Ashraf Daniel Mohamad Sinclair, 40 akibat serangan jantung di kediamannya Jakarta, Indonesia. Hasil perkahwinan bersama BCL mereka dikurniakan seorang anak lelaki,Noah Aidan Sinclair yang kini berusia 10 tahun.