Sudahkah anda menonton filem DC terbaharu, Birds Of Prey And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn atau lebih dikenali sebagai Birds Of Prey yang ditayangkan sejak minggu lalu?

Birds Of Prey Yang Pelbagai Genre 

Jika belum, pastikan anda menonton filem ini yang bagi kami sememangnya kelakar! Buat yang tertanya, Birds Of Prey merupakan filem pertama yang memaparkan watak Antagonis perempuan sebagai teraju utama nya yang mana ianya berkisarkan mengenai Margot Robbie sebagai Harley Quinn.

IKLAN

Sebelum ini, Harley terlebih dahulu mencuri perhatian menerusi penampilannya di dalam Suicide Squad. Menyambut hasrat baik peminat yang menginginkan pengembangan watak Harley, maka wujudlah filem ini. Bagi kami, filem ini punyai ‘warna’ tersendiri. Namakan sahaja babak lucu, sedih, teruja, aksi segala-galanya digarap dengan baik apatah lagi mempertahankan hak sebagai seorang perempuan untuk tidak mudah dikasari.

Black Canary Diperkenalkan 

Sedikit spoiler disini, dalam Birds Of Prey juga diperkenalkan beberapa watak baharu seperti Black Canary yang mempunyai kuasanya tersendiri sekaligus menarik peminat untuk menonton filem ini. Dari segi konsep penceritaan yang menggunakan konsep rewind juga agak menarik namun fokus haruslah diberikan sepenuhnya. Jika tidak, anda mungkin akan keliru dan tertanya-tanya mengenai apakah sebenarnya yang terjadi.

Namun begitu, bercakap mengenai kekuranganya suka untuk kami sentuh mengenai pengembangan watak Black Canary yang hanya dipaparkan 10 peratus kebolehannya pada babak-babak akhir filem.

Barangkali DC sengaja ‘menyimpan’ babak kebolehan sebenar pada filem akan datang atau tidak mustahil kembali untuk Suicide Squad 2 pada tahun 2021. Sebagai penutup, kami simpulkan Birds Of Prey seakan menonton Deadpool!

Sinopsis Birds Of Prey 

Selepas kehilangan Batman, Bandar Gotham dibiarkan tanpa pengawasan. Kini Harley Quinn, yang telah berpisah dengan Joker, perlu melindungi Cassandra Cain selepas gadis itu terjebak dalam masalah apabila dia menjumpai berlian milik ketua penjenayah Black Mask. Black Canary, Huntress dan Renee Montoya bekerjasama dengan Harley bagi melindungi Cassandra.