Sebentar tadi menerusi sidang media khas yang diadakan, usahawan terkenal, Dato Seri Vida (DSV) bertegas dengan pendiriannya untuk meneruskan saman terhadap selebriti sensasi, Azwan Ali atau lebih dikenali sebagai Diva AA.

Vida Sebak 

Dalam sidang media itu, Vida turut mengalirkan air mata selepas menunjukkan sedutan video liputan media mengena insiden yang menimpa dua anak lelakinya yang meninggal dunia dalam tragedi kebakaran lapan tahun lalu. Tegas Vida atau nama sebenarnya Hasmiza Othman tujuan dia terpaksa menunjukkan kembali sedutan liputan tersebut adalah kerana ingin menunjukkan pada orang ramai khususnya Diva AA bahawa anak-anaknya meninggal dunia bukanlah terlalu tragis(rentung) seperti didakwa oleh selebriti itu.

IKLAN

Teruskan Saman Malu 

Ekoran itu, biarpun Diva AA sudah memohon maaf pada minggu lalu secara terbuka namun bagi Vida permohonan maaf tersebut seperti dipermainkan dan turut diperakui oleh peguam yang dilantik oleh usahawan itu, Adnan Seman. Justeru itu, Vida akan meneruskan saman malu terhadap Diva AA.

“Saya akan teruskan saman terhadap Azwan biarpun dia sudah buat permohonan maaf. Kalau anda lihat permohonan maaf itu, dia buat dalam nada tiada kekesalan.

“Bukan saya nak panjang-panjangkan cerita tapi perkara ini telah merobek hati saya, hati saya terguris apabila dia mempermainkan soal kematian dua anak lelaki saya sebelum ini.

“Saya tak boleh nak hadap perkara ini sebab saya tak boleh nak dapatkan mereka (allahyarham anak) kembali. Sekarang pemergian mengejut mereka dibuat main pula,”

Vida Ada Hak Teruskan Saman – Peguam 

Menurut Adnan, permohonan maaf tersebut dibuat secara tanpa sepenuhnya (prejudis) dan anak guamnya mempunyai hak untuk meneruskan tuntutan tersebut.

“Bagi pihak anak guam, saya akan menfailkan tuntutan saman pada Isnin atau Selasa ini di Mahkamah Shah Alam.

“Mahkamah yang akan tentukan nilai ganti rugi am bergantung kepada reputasi plaintif (DSV).

“Prinsip saman diteruskan bukan bertujuan untuk dapatkan wang sebaliknya saman untuk dapatkan kembali reputasi anak guam saya yang telah dicalarkan,” katanya kepada Murai ketika ditemui pada majlis sidang media Datuk Seri Vida Saman Malu Terhadap Azwan Ali yang diadakan di Hotel One World, Petaling Jaya hari ini.

Terdahulu,Vida menuntut permohonan maaf daripada Diva AA dalam tempoh masa 48 jam.Tuntutan tersebut dibuat Vida selepas terkilan dan sedih atas penghinaan yang dilakukan oleh Diva AA sebelum ini terhadap perniagaan dan juga kematian dua anak lelakinya yang meninggal dunia dalam kejadian kebakaran beberapa tahun lalu.

IKLAN