Tanggal 22 Februari lalu, negeri Johor sekali lagi berbangga apabila permata baharu JDT iaitu Stadium Sultan Ibrahim telah pun dilancarkan secara rasmi.

Leona Lewis Buat Persembahan 

Dikhabarkan stadium baharu yang serba canggih itu bakal menggantikan Stadium Tan Sri Dato Haji Hassan Yunos, Larkin sebagai markas JDT bagi saingan Liga Malaysia musim 2020. Dibuka buat orang ramai untuk memeriahkan majlis pelancaran tersebut, penyanyi antarabangsa Leona Lewis turut diterbangkan khas bagi membuat persembahan dalam majlis itu.

IKLAN

Serba Canggih 


Selain pelantun Bleeding Love itu, dua artis anak kelahiran Johor, Ayai serta Akim turut membuat persembahan dan disusuli persembahan bunga api.Terletak di kawasan seluas 28 hektar dan menempatkan ibu pejabat JDT, Stadium Sultan Ibrahim merupakan satu-satunya stadium bola sepak di dalam negara yang menggunakan padang rumput asli iaitu rumput ‘Zeon Zoysia’ yang sudah diuji dan mempunyai sistem pengaliran yang mampu menghindarkan air daripada bertakung di dalam padang.

Sedikit info mengenai Leona,penyanyi berusia 34 tahun ini pernah memenangi rancangan The X Factor pada 2006 lalu sekaligus mengikat kontrak bersama produser terkenal, Simon Cowell.