Juara Indonesian Idol, Karen Idol atau nama sebenarnya Karen Pooroe kini menunggu keputusan bedah siasat untuk mengenal pasti punca kematian anak perempuannya, Zefania. Sebelum ini, Zefania didakwa jatuh dari balkoni tingkat 6 apartmen bapanya, Arya Claproth, pada 7 Februari.

“Saya tidak sabar untuk mendapatkan kebenaran (keputusan autopsi),” kata Karen Idol kepada pemberita pada hari Isnin (24/2)

Kejadian malang itu juga membuat Karen menuduh Arya cuai dalam melindungi Zefania. Badan Zefania dilaporkan terlihat pelik kerana tubuhnya tidak rosak seperti jatuh dari ketinggian, jadi Karen melaporkan ia disiasat oleh polis. Keadaan anak perempuannya itu turut dikongsikan di dalam sebuah program Hotman Paris Show.

IKLAN

Karen juga membenarkan polis menggali semula kubur Zefania pada 19 Februari dan menjalankan proses autopsi. Walau bagaimanapun, penyanyi ini nampaknya dikecam sehingga dipanggil ‘ibu gila’, kerana dia tidak merasa kasihan kepada Zefania. Tetapi Karen memilih untuk memberikan reaksi positif kepada kritikan itu.

“Anda seorang wanita yang gila terhadap anaknya sendiri pada autopsi, menyeksa anda tidak ada otak, ibu jahat,”- tulis mesej peribadi netizen kepada Karen.

“Terima kasih, Tuhan memberkati anda dan keluarga … tiada masalah, anda boleh bercakap tentang apa-apa tentang saya, Saya hanya boleh memberi berkat kepada anda dan keluarga anda,” jawab Karen.

Sementara itu, hasil autopsi tubuh Zefania dijangka akan keluar dalam minggu depan. Karen mendakwa bahawa hidupnya tidak tenang jika dia tidak tahu punca kematian anak perempuan tercintanya. Semoga segala urusan dipermudahkan.