Media sosial sekali lagi kecoh dengan tularnya video seorang gadis remaja yang membelasah seorang wanita pertengahan umur yang didakwa ibunya sendiri. Video yang dikongsi oleh akaun Twitter @sarisauna kini telah disaksikan oleh ratusan ribu orang. Bahkan artis popular Indonesia yang menempan nama di Amerika Syarikat, Cinta Laura juga turut memberi komen.

Cinta kelihatan marah dan mengutuk tindakan itu. Ini setelah melihat emoji yang ditambah dalam komen. “Itu keganasan terhadap wanita / ibu!” Komen cinta.

Video itu juga menarik perhatian netizen. Seorang netizen juga meminta Cinta untuk membantu wanita yang dipukul dalam video itu. Tetapi menurut Cinta, kes ini telah ditangani oleh pihak polis untuk membuatnya sangat bersyukur.

 “Sudah ditangani oleh pihak polis! Alhamdulillah,” Cinta menjawab.

Berdasarkan yang didedahkan oleh pemilik akaun twitter @sarisauna, remaja yang membelasah ibu kandungnya itu bernama Trianeta Henuk. Remaja berusia 17 tahun itu diketahui lulus audisi  “The Voice Indonesia”  pada tahun 2019.

Kes ini bermula dengan pelaku yang ingin pergi ke Kota Kupang, dan pelaku meminta mangsa untuk menyiapkan pakaiannya.

Tetapi mangsa meminta pelaku bersabar, kerana dia sedang memasak. Tetapi pelaku tidak sabar, menyebabkan pertengkaran antara pelaku dan mangsa. Kemudian pelaku memukul mangsa dengan tangannya dan menendangnya.