Satu demi satu lakaran kejayaan terus dicipta buat penyanyi Naim Daniel menerusi lagu-lagunya. Selepas ‘Sumpah’ dinobatkan sebagai Juara Lagu 34, single terbaharunya Sembah juga telah memulakan percaturan awal.

Terima Penghargaan Dari DBP 

Menerusi perkongsian yang dibuat Naim menerusi laman Instagram nya, pihak Dewan Bahasa Dan Pustaka (DBP) telah merakamkan ucapan penghargaan mereka buat penyanyi remaja ini kerana usahanya menggunakan tulisan Jawi bagi lirik lagu muzik video lagu Sembah. Penghargaan itu dibuat dalam kiriman sepucuk surat rasmi daripada Ketua Pengarah DBP, Datuk Abang Sallehuddin Bin Abg. Shokeran.

IKLAN

Menurut Naim, ianya merupakan satu penghargaan yang cukup besar buat dirinya serta pihak pengurusan selain mengucapkan terima kasih atas pujian tersebut. Malah bagi pihak DBP sendiri, mereka mengharapkan agar lebih ramai masyarakat diluar sana terus memperkasakan budaya penggunaan bahasa Jawi.

Berjaya Memiliki Rumah Pertama 

Dalam perkembangan lain, penyanyi yang berusia 23 tahun ini berkongsi satu lagi pencapaian terbesar baginya. Dalam usia yang muda, dia telah berjaya memiliki sebuah rumah banglo sebagai rumah pertama. Rata-rata peminat turut mengucapkan tahniah dan berbangga atas pencapaian dan penat lelah Naim selama ini yang membuahkan hasil.