Sejak Tan Sri Muhyiddin Yassin dilantik menjadi sebagai Perdana Menteri Malaysia ke-8 pada 29 Februari lalu, netizen mula ‘bekerja’ dengan mengikuti perkembangan terkini anak perempuannya yang juga penyanyi NJWA.

Dibanjiri Komen 

Menerusi carian Murai.my di akaun Instagram milik NJWA atau nama sebenarnya Najwa [email protected], netizen telah membanjiri ruangan komen posting terkini penyanyi itu yang dimuatnaiknya pada 6 minggu lalu.

IKLAN

Rata-rata daripada mereka mengucapkan tahniah buat mereka sekeluarga atas perlantikan tersebut dan tidak kurang juga ada yang meninggalkan komen berbaur politik.

View this post on Instagram

Day out

A post shared by NJWA (@njwamusic) on

Pernah Dinobatkan Artis Baru Terbaik AIM

Sedikit info mengenai NJWA, dia memulakan karier sebagai penyanyi sekitar tahun 2011. Popular menerusi lagu Got To Go, NJWA turut mendapat pengiktirafan Artis Baru Terbaik dan Lagu Inggeris Tempatan Terbaik melalui Anugerah Industri Muzik ke-18.

Pada 26 Mac 2015, penyanyi ini telah berkahwin dengan Idris Koh Keng Hui yang berketurunan Cina Malaysia di kediaman rasmi Timbalan Perdana Menteri Malaysia, Seri Satria ketika itu.

Pada tahun 2018, NJWA telah membuat keputusan untuk menggunakan nama pentas sebagai NJWA yang mana sebelum ini dia dikenali sebagai Najwa Mahiaddin. Keputusan itu dibuat bagi mengelakkan kekeliruan antara penyanyi yang bernama Najwa selain ingin melakukan perubahan dalam karier seni nya.