Personaliti terkenal, Azrinaz Mazhar Hakim telah meluahkan isi hatinya kepada bekas Perdana Menteri Malaysia ke-7, Tun Dr. Mahathir Mohamad.

Curahan hati itu ditulis Azrinaz di instagramnya dengan memuatnaik video Tun M dipeluk  isterinya Tun Siti Hasmah bersama iringan air mata baru-baru ini selepas sidang media di Yayasan Al-Bukhary.

IKLAN

“Melihat gambar ini, saya benar-benar memahami bagaimana perasaan Tun Siti. Saya mahu pentingkan diri sendiri dan berharap Tun M akan menjadi PM selama-lamanya. Sebagai seorang isteri dan seorang ibu, saya fikir mungkin waktunya bahawa anda perlu berehat dan menghabiskan masa dengan isteri dan keluarga walaupun ramai rakyat Malaysia memerlukan anda memerlukan anda sekarang menerajui negara”

” Pengakhirannya, anda berada di tempat tertinggi, berhak untuk berbangga dengan apa yang telah anda lakukan untuk Malaysia. Secara peribadi, saya telah menempah tempat yang istimewa untuk anda dalam hati saya”

“Anda bukan hanya ‘dalang’ sebenar politik, tetapi anda adalah ‘dalang’ semua manusia”

Azrinaz yang juga bekas wartawan penyiaran bersama stesen televisyen TV3 itu berkata, dia berharap Tun M akan sentiasa muncul di kaca TV dalam memberi pandangan yang berguna buat rakyat Malaysia.

“Saya harap kami akan sentiasa berjumpa dengan anda di TV, mendengar pandangan anda yang cemerlang kerana anda tidak boleh digantikan. Anda akan sentiasa menjadi PM kegemaran saya. Tiada siapa yang boleh menggantikan anda Tun, anda adalah satu dalam satu juta”

Pada 24 Februari yang lalu, Tun M meletakkan jawatan sebagai Perdana Menteri yang ke-7 dan bermulanya kemelut di dalam arena politik dan amat mengejutkan seluruh rakyat Malaysia.

Pada 29 Februari, Yang di-Pertuan Agong Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustafa Billah Shah berkenan melantik Presiden BERSATU, Tan Sri Muhyiddin Yassin sebagai Perdana Menteri kelapan selaras dengan Perkara 402(2)(a) dan Perkara 43(2)(a) Perlembagaan Persekutuan.