Umumnya, Penyanyi Bunga Citra Lestari atau BCL telah kembali menggalas tanggungjawab sebagai juri dalam pertandingan Result and Reunion Show Indonesian Idol X pada Isnin yang lalu. BCL dilihat menunjukkan sikap profesional bekerja, walaupun dia masih diselubungi dalam kesedihan atas kematian suaminya, Ashraf Sinclair.

Profesionalisme yang ditunjukkan oleh BCL membuatkan adik ipar Ashraf Sinclair, penyanyi Yuna Zarai, berasa bangga dengannya.

IKLAN

“Bangga wanita ini yang kembali bekerja sebagai juri Indonesia Idol,” kata Yuna dalam muat naik Insta Story Instagram-nya @yuna semalam, (4/2).

Dalam Insta Story beliau, Yuna juga menyiarkan satu muatnaik yang menunjukkan kolaj foto Ashraf dengan BCL.

Foto itu menunjukkan Ashraf Sinclair menari bersama dengan BCL dengan ketawa yang besar. Sementara itu, satu lagi foto melihat BCL menangis ketika mendengar nyanyian Judika di Indonesian Idol X.

Via IG Yuna

Sementara itu, Ashraf Sinclair menghembuskan nafas terakhir pada usia 40 tahun selepas mengalami serangan jantung pada hari Selasa (2/18/2020). Pada hari yang sama, Ashraf Sinclair dikebumikan di San Diego Hills, Karawang, Jawa Barat.

Ashraf Sinclair yang merupakan pelakon Malaysia mula dikenali oleh masyarakat Indonesia selepas dia berkahwin dengan BCL pada 8 November 2008 di Masjid Al Bina Senayan, Jakarta. Mereka dikurniakan dengan seorang anak bernama Noah Sinclair.