Tidak mengambil masa yang panjang, penyanyi Aina Abdul kembali meneruskan perjuangan sebagai seorang ‘singer-songwriter’ dengan mempertaruhkan single terbaharu berjudul Semalam.

Mengenai Masa Silam Yang Pahit 

Juga merupakan single bahasa Melayu selepas Sumpah, Aina atau nama sebenarnya Nurul Aina Abdul Ghani  berkata ‘Semalam’ menceritakan mengenai masa silam yang pahit. Katanya segala proses dan susunan rakaman telah diselesaikan pada awal tahun 2020 sebelum akhir Anugerah Juara Lagu 34 yang lalu.

IKLAN

Sasaran Ke AJL35 

Sama seperti Sumpah, Aina juga meletakkan harapan yang tinggi dan lebih besar buat Semalam untuk terpilih menyertai AJL35 kelak. Lebih membanggakan, Semalam juga merupakan ciptaan sepenuhnya oleh Aina sendiri. Sejak berada di semua saluran muzik secara digital bermula 5 Mac 2020, menerusi carian Murai.my pada laman YouTube video tontonan video lirik lagu Semalam sudah mencecah hampir 30 ribu tontonan dalam masa kurang 24 jam. Manakala di laman Twittet turut trending nombor 1 yang mana mendapat perhatian warga net.

Malah rata-rata peminat juga memuji lirik serta paduan vokal Aina yang barangkali akan tampil memberikan saingan dalam senarai pencalonan AJL35. Tahniah buat Aina Abdul!