Bintang Hollywood, Demi Moore telah mendedahkan bahawa dia telah dirogol di usia 15 tahun oleh seorang lelaki. Kemudian lelaki tersebut hanya membayar minuman alkohol berharga AS$ 500 kepada ibunya.

Moore, 56, mendedahkan kejadian mengerikan itu kepada Diane Sawyer dalam program “Good Morning America”, disamping membincangkan tentang edisi akan datang buku memoirnya “Inside Out.

IKLAN

“Saya dirogol dan pengkhianatan yang dahsyat. Lelaki itu mengeluarkan pertanyaan tanpa belas kasihan, ‘Bagaimana perasaannya apabila diseksa oleh ibu anda sendiri dengan hanya membayar AS$ 500?’” Tulis Moore, 56.

Peristiwa yang berlaku benar-benar menakutkan, Moore tidak pernah membayangkan ibunya sanggup melakukan perkara seumpama itu kepadanya.

Sebelum kejadian perkosaan berlaku, Demi Moore juga mengalami peristiwa yang dahsyat yang berkaitan dengan ibu. Ketika pelakon itu berumur 12 tahun, dia menggagalkan percubaan ibunya untuk membunuh diri.

Dalam memoirnya, pelakon berambut perang ini berkata ibunya seorang kaki botol yang sering memintanya untuk ikut ke bar untuk menagih perhatian dari lelaki. Ibunya meninggal dunia pada tahun 1998.