Petang Isnin(9 Mac), tumpuan diberikan pada perihal politik negara yang mana Perdana Menteri Malaysia ke-8 iaitu Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengumumkan senarai Jemaah Menteri baharu kerajaan Perikatan Nasional di Pejabat Perdana Menteri, Putrajaya.

Syukur Mufti Dilantik Sebagai Menteri Hal Ehwal Agama 

Ini termasuklah mengenai pelantikan Mufti Wilayah Persekutuan iaitu Datuk Seri Dr Hj Zulkifli sebagai Menteri Hal Ehwal Agama yang mana telah mengangkat sumpah memegang jawatan tersebut pada pagi ini.

IKLAN

Dalam pada itu, ramai selebriti dan pendakwah bebas menitipkan rasa syukur mereka di atas pelantikan Mufti itu sebagai Menteri Hal Ehwal Agama yang mana begitu menyenangi sikapnya yang disenangi ramai dan atas ketokohannnya.

Doakan Diberi Kekuatan

Menerusi laman Twitter nya, Datuk Seri Dr Hj Zulfikli berkongsi rasa syukur selain memohon agar semua pihak mendoakan agar dirinya diberi kekuatan untuk menggalas tanggungjawab dan amanah ini.

Malah usai daripada pengumuman itu, beliau tetap meneruskan tugas seperti biasa dengan menuju ke Masjid Slim River, Perak untuk menyampaikan kuliah Maghrib bulanan di sana.