Bayangkan sekiranya anda kehilangan bapa tersayang di sambutan hari lahir anda, pastinya ianya menjadi satu igauan dan kenangan terburuk sepanjang hidup.

Serangan Jantung 

Namun, itulah yang terjadi kepada salah seorang ahli kumpulan Girls’ Generation atau SNSD, Taeyeon yang mana bapanya telah meninggal dunia pada 9 Mac akibat serangan jantung.

IKLAN

Menurut sumber, berita sedih itu turut disahkan oleh pihak agensinya, SM Entertainment dan memberitahu bahawa upacara pengebumian dibuat secara tertutup yang hanya dihadiri ahli keluarganya.

“Taeyeon sedang menyiapkan pengebumian ayahnya bersama keluarga. Pengebumian di buat secara tertutup dan di buat dalam kalangan ahli keluarga,” katanya.

Pelancaran Single Ditangguhkan

Dalam pada itu, pihak SM Entertainment juga memaklumkan pelancaran single dan muzik video terbaru Taeyeon yang berjudul Happy akan ditangguhkan pada tarikh yang akan diumumkan kelak.

Terdahulu, Taeyeon memaklumkan akan melancarkan lagu tersebut pada hari ini yang juga merupakan hari lahirnya yang ke-31 tahun. Namun segala-galanya berubah sekelip mata apabila bapa tercinta pergi buat selama-lamanya.