Walaupun sudah lama tidak bergelar suami isteri, namun Brad Pitt dan Angelina Jolie tetap menggalas tanggungjawab dengan baik sebagai ibu bapa kepada enam anak mereka.

Hal ini terbukti apabila kedua-duanya dilihat kembali bersama untuk menemani kedua-dua anak perempuannya, Zahara dan Shiloh, yang menjalani pembedahan.

IKLAN
Shiloh dan Zahara

Dilaporkan oleh E! News, Brad Pitt dan Angelina Jolie juga dikatakan memberi tumpuan sepenuhnya dalam proses penyembuhan dua anak perempuan mereka.

Via Dailymail

Ini disampaikan secara langsung oleh Angelina Jolie dalam satu esei yang diterbitkan oleh Time sempena hari Wanita Sedunia International Women’s Day.

“Saya menghabiskan 2 bulan keluar masuk dari bilik pembedahan dengan anak sulung saya dan beberapa hari lalu adiknya (Shiloh) menjalani pembedahan pinggul,” tulis Angelina Jolie.

Tidak Berseorangan

Tetapi Angelina Jolie tidak mengharungi saat-saat ini sendirian, Brad Pitt juga mengiringi anak-anaknya semasa pembedahan. Malah Brad Pitt memutuskan untuk tidak hadir di acara BAFTA 2020 yang diadakan pada Februari lalu untuk mengiringi dua anak perempuannya di hospital.

Via Dailymail

“Mereka berdua adalah ibu bapa yang penyayang, penyayang yang sentiasa berada di sisi anak mereka.”

“Kedua-duanya sama-sama terlibat dan memberi tumpuan kepada penyembuhan anak perempuan mereka,” kata seorang sumber yang dilaporkan oleh E!News.

Sumber itu juga mengatakan bahawa Angelina Jolie sangat fokus dalam menjaga Shiloh dan Zahara sehingga dia pulih.

Selepas pembedahan berakhir, Angelina Jolie dan Brad Pitt difahamkan kembali ke rutin masing-masing.